Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '19

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kredi Notu Neden Çok Önemli?

Bankacılık sektörü teknolojinin gelişmeine göre, her zaman payına düşeni almakta ve almaya devam edecektir.

Kredi notu da aslında bir teknoloji mimarisi diyebiliriz.Tüketicilerin finansal işlemlerinin, aynı bir öğrencinin notlarının kaydedildiği gibi kayıt altına alınması ve neticesine göre puan verilmesidir. Özellikle kredi notu düşük tüketiciler, kredi notu olayına sıcak bakmasa da kredi notu tüketicilere de çok faydalıdır.

Kredi notu iyi olan bir tüketici bankaların diğer koşulları daşıması durumunda rahatlıkla kredi çekebilmektedir. Kredi notu sistemi tüketicilerin daha fazla bilinçlenmesi için büyük bir etken diyebiliriz. Kredi notundan dolayı bankalardan kredi yada kredi kartı alamayan tüketiciler bu durumu nasıl düzeltebileceğini ya da bu duruma birdaha düşmemek için neler yapabileceğini öğrenmeye çalışıyor. Tüketiciler kredi notunu düşüren nedenleri öğrenip daha sonraki finansal işlemlerinde daha dikkatli olmaya çalışıyor.

Kredi Notunun Düşme Nedenleri Nelerdir ?

Kredi notu tüketicilerin bankalarla geçmişte yaşadığı finansal olayların yansımasıdır. Daha önce kredi ve kredi kartı borçlarımızı zamanında ödemediysek bu kredi notunu düşüren ön önemli faktörlerden birisdir. Kredi veya kredi kartı borcunuz her geçikme döneminde kredi kayıt bürosu tarafından kayıt altına alınmaktadır. Aynı şekilde zamanında yapılan düzenli ödemelerde kayıt edilmektedir. Geçikmeli ödemeler kredi notunu nasıl olumsuz etkiliyorsa zamanında düzenli yapılan ödemelerde kredi notunu olumlu etkilemektedir.Geçikme durumu devam ettiği sürece kredi notunuzdaki düşüşde paralel olarak düşüşe devam eder.Bu yüzden geçikmede olan mevcut borçları biran önce ödemeli yada yapılandırma yapılarak yeniden taksitlendirilerek ödenmelidir.

Mutlaka bu reklamlara denk gelmişsinizdir. Kredi notuna göre faiz vere bankalar mevcut. Kredi notu yüksek olan tüketicilere düşük faizli kredi verirken, kredi notu düşük tüketicilere daha yüksek faiz uygulamaktadır. Kredi notu cebinizede olumsuz yansımaktadır.

Kredi Notunu Yükselten Altın Tavsiyeler

1) Kredi notunuzu yükseltmeden önce ilk olarak düşüş nedeni hala devam ediyor mu? Buna bakmalıyız.Eğer düşüş nedeni hala devam ediyorsa bunu ortadan kaldırmalıyız. Gecikmede olan borçlarımızı yukarıda da belirtiğim gibi ödemeli ya da yapılandırmalıyız.

2) Mevcut borçlarımızın ödemelerini zamanında düzenli yapmak kredi notunuzu olumlu etkiler.

3) Aktif kullandığınız kredi kartınız var ise limitin ödeyebileceğiniz kadarını kullanıp zamanında geri ödenmesi kredi notuna olumlu yansır.

4) Kredi kartınız ya da banka hesabınız üzerinden otomatik fatura ödeme talimatı da kredi notunuza olumlu yansır. Bu Aylık ödenmesi gereken borçlarına verdiğiniz önceliği gösterir.

Kredi notu yüksek tüketicilere bankalar kredi ve kredi kartı vermek için yarışırken, kredi notu düşük tüketiciler nakit ihtiyacını karşılamak için bankalar dışında kaynak aramaktadır.

 

Bu konuyu ele almamdaki en büyük neden ülkemizdeki sicili bozuk ve kredi notu düşük tüketicilerin oranının çok yüksek olmasıdır. Ayrıca kredi notu düşük yada sicili bozuk tüketiciler yanlış ilanlar ile kandırılmaya çalışılıyor.

 

 
Toplam blog
: 2
: 63
Kayıt tarihi
: 06.09.19
 
 

Bankacılık mezunuyum.Şuanda dijital pazarlama uzmanı olarak çalışıyorum.Bu yüzden dinamik ve akıc..