Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Krokanlı Yaş Pasta

Krokanlı Yaş Pasta
 

yas pasta


Yaş Pasta çeşitleri o kadar çok ki hergün bir tane yapmaya kalksak 6 ayda ancak biter galiba bugün sizlere korkanlı yaş pasta tarifini paylaşacağız.

Kullanılacak Malzemeler:
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
4 adet yumurta,
½  paket kabartma tozu,
1 su bardağı krokan için;
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı fındık içi,
3-4 damla limon suyu.
Kreması için;
5 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı buğday nişastası,
2 su bardağı ılık süt,
2 çorba kaşığı un.

Buzdolabında dinlenme süresi: 1 saat
Pişirme süresi: Pandispanya keki için; 25-30 dakika 175 derecede önceden ısıtılmış fırında

Krokanlı Yaş Pasta’nın Yapılışı

İlk önce ocağın altını kısık ateşte açın ve üzerine teflon bir tava koyun. İçerisine 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı fındık içini alıp bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Şekerler tamamen eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün. Tamamen eridikten sonra 3-4 damla limon suyu damlatıp 1 dakika daha pişirin.ocağı kapatın. Bir tepsinin üzerini biraz yağladıktan sonra karışımı boşaltıp tahta kaşıkla yayın. 10 dakika sonra tamamen katlaşmış olacak. Kenar kısımlardan tutun ve kaldırın. İstediğiniz büyüklükte kırın.

Hazır olan krokanı hemen bir kavanoza koyup ağzını kapatın bu şekilde hem nemlenmesini önlersiniz hem de uzun süre saklayabilirsiniz. Pastanızın pandispanya keki için (hazır pandispanya da kullanabilirsiniz.) 1 su bardağı toz şekeri ve 4 adet yumurtayı mikser yardımıyla iyice çırpın. İyice köpükleşen yumurta ve şekere 1 su bardağı unu ve½  paket kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Kek hamurunuzu 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişmeye bırakın. Sizde bu arada pastanızın kremasını hazırlayın. Bunun içinde küçük bir tencereye 5 çorba kaşığı toz şekeri,1 çorba kaşığı buğday nişastasını, 2 su bardağı ılık sütü, 2 çorba kaşığı unu alın ve sürekli karıştırarak pişirin.

Daha sonra pişen kremayı mikser ile çırpın.1 saat beklemesi için bir kenara kaldırın. Pişen kekinizi fırından alın ve krema donana kadar onu da ılıması için bir kenarda bekletin. Donan krema ve ılıyan keki buluşturma zamanı. Pandispanya kekinizi ortadan ikiye düzgünce parçalamamaya özen göstererek kesin. Donan kremayı iki kata ayırdığınız kekin arasına sürün. Üzerine krokan serpiştirip diğer keki üzerine kapatın. Tekrar krema sürüp ve spatula ile düzeltin. Tüm kremayı her tarafını kaplayacak şekilde sürdükten sonra tamamen krokan ile kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip dilimlere ayırıp servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

Kaynak: Krokanlı Yaş Pasta

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/krokanli-yas-pasta/

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..