Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

27 Ağustos '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kültür Sanat Düşmanı Magandalar

Kültür Sanat Düşmanı Magandalar
 

Kültür magandaları heykelleri kırdılar…

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında dünyaca ünlü heykeltıraşlara yaptırılan birbirinden değerli heykeller, şehir magandaları tarafından kırılarak tahrip edildiler.

Kendini bilmezlerin heykellere ve o alandaki mermerlere sürekli yazı yazarak, süs havuzlarındaki donanımları kırarak zarar vermesine tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kültür eşkiyalarına karşı katı önlemler alacağını, Kültüre ve emeğe saygısızlık göstererek zarar verenlere karşı kayıtsız kalamayacaklarını söyledi.

Kültürel miras olarak gelecek nesillere kalacak olan bu değerli eserlere kimsenin zarar vermeğe hakkının ve haddinin bulunmadığını dile getiren Başkan Akgün;“Dünyaca ünlü heykeltıraşları ülkemize ve festivalimize davet ederek bu eserleri yapmalarını kendilerinden rica ediyoruz. Onlarda bizden tek bir kuruş talep etmeden bu eserleri yaparak bize hediye edip ülkelerine dönüyorlar. Bizlerde bu eserleri şehrimizin değişik alanlarında oluşturduğumuz heykel parklarda sergiliyoruz. İlçemize gelenlerin hayran kaldığı bu eserlere yapılanları büyük bir saygısızlık olarak nitelendiriyorum” dedi.

Kültürel eserlere zarar verenlerin ilçe dışından gelenlerin yaptığını ifade eden Başkan Akgün; “İlçe halkımız bu eserlere gözü gibi bakıyor. Hatta korunmasında belediye personelimize destek oluyorlar. Ancak bu zararları verenlerin Büyükçekmece dışından yüzme ve gezme bahanesi ile gelenlerin yaptığını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kültür vandalizmine karşı tahamüllerinin kalmadığını dile getiren Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Dünyaca ünlü heykeltıraşların bu eserlerine yapılan saygısızlığa karşı artık tahammülümüz kalmadı. 7/24 özel güvenlik ekibi oluşturarak kültürel miras olarak adlandırdığımız bu eserlere zarar verenleri anında tespit ederek güvenlik güçlerine teslim edeceğiz.”

Sayın Akgün'ün haklı görüşlerini dinledikten sonra, büyük ATA'mızın heykel sanatıyla ilgili sözleri aklıma düşüverdi..

''Dünyada medeni olmak, ilerlemek ve olgunlaşmak isteyen herhangi bir millet mutlaka heykel yapacak ve heykeltıraş yetiştirecektir.'' Mustafa Kemal Atatürk

Kaynak ve Fotoğraflar: Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğünden ve gözlemlerimden oluşuyor...

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..