Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kültür ve Sporda Mucize işler yapanlar

Kültür ve Sporda Mucize işler yapanlar
 

www.aliozdemir.net KIBRISCIK


Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi son 40 yıldır sürekli olarak dışarıya göç veriyor. Bu güzide ilçemizin topraksız, gariban, mütevazı, çalışkan insanları ağırlıklı olarak Bolu, Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerimize taşınmış durumdalar.

Kıbrıscık'tan Bolu'ya göç eden hemşehrilerimizin idealist bir dilimi son 10 yıldır ilçenin kültürünü, sanatını, folklorunu, sporunu, turizmini Bolu ve Türkiye'ye tanıtmak için takdire şayan çalışmalar yapıyorlar.

10 yıl kadar önce bir araya gelerek "Kıbrıscık Spor Kulübü" adıyla bir dernek kuran idealist, sivil toplumun gücüne inanan bir avuç insanımız ilk önce internet sitesi ve gazete çıkararak seslerini duyurmaya çalıştılar. Aylık olarak yayınladıkları gazete aracılığıyla kanaat önderi niteliği taşıyan bireyleri bir araya getirdiler.

Dernek ilk aşamada futbol ağırlıklı sportif faaliyetlere girişti. 150 kadar çocuk ve gencimizin futbol konusunda etkinliklerde bulunmasını sağlayan kurum onlarca gencimizin zararlı mekanlardan uzaklaşmasını sağladı.

2013 yılına gelindiğinde Bolu Belediyesinden 5000 metrekarelik bir arsayı (sportif amaçlı olarak kullanmak için) devraldı. Karaçayır Mahallesinde bulunan bu araziye mini futbol sahası (halı saha), düğün salonu, kaynaşma mekanı, iletişim ofisi yapılması planlanıyor. 2014 yılında faaliyete geçecek olan spor-kültür kompleksinden elde edilecek gelir Kıbrıscık Spor Kulübünün faaliyetlerinde (spor, kültür, turizm, sanat) kullanılacak.

Kıbrıscık ilçesinin kültürünü, sanatını, edebiyatını, turizmini, folklorunu yaşatmak, geniş yığınlara tanıtmak için çaba gösteren derneğin çalışmalarına omuz veren insanlarımızın bazılarının isimleri şöyle:  Sabahattin Kocadağ (Başkan), Durmuş Bahşi (Başkan Yardımcısı), Hasan Aksay (Başkan Yardımcısı), Mehmet Ali Akı (Başkan Yardımcısı), Fevzi Dönmez (Muhasip), Salim Yılmaz (Spor Sorumlusu), Mustafa Deverenli (Spor Sorumlusu), Emre Yalçın (Kıbrıscık Kaymakamı), Kemal Aktaş (Kıbrıscık Belediye Başkanı, Dernek Üyesi)...

Hiç bir maddi çıkar beklemeden yıllardır Kıbrıscık ilçesinin kültürünü tanıtmak, öğretmek, sporu seven bir toplum oluşturmak için çırpınan idealist insanlarımıza bir Kıbrıscıklı olarak çok teşekkür ediyorum.

Derneğin çatısı altında katkı yapmak isteyen herkesi yöneticilerle iletişime geçmeye davet ediyorum.

 

Ali Özdemir
Tlf. : 0505 220 83 85
Web : www.aliozdemir.net
E-posta : aozdemir53@hotmail.com
Facebook : www.facebook.com/ERDEMYAYINEVI Kültür ve Sporda Mucize İşler Yapanlar

 

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..