Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kuran'da neden mehdi veya şeyh ayeti yoktur?

Kuran'da neden mehdi veya şeyh ayeti yoktur?
 

Kuran kalitedir. İnsanların çoğu ise ucuz sahih olmayan hadislerle ucuz cennet peşindedir, Allah rızası değil.


Kuran, Kalite, Muhammedilik ve Mehdiyat Tarikat İslamı.

Muhafazakar ve gelenekçi insanımızın kafasında çok büyük bir yer eden Mehdi ya da Şeyh kelimesi Kuran'da neden yoktur? Bu çok önemli bir konudur. Mehdilik aslında Tevrat'ta geçen bir konudur. Hıristiyanlıkta İsa'nın geri geleceğine inanç tamdır.

Mehdi'nin gelmesi Kuranda niçin değinilmez? Oysa böyle birisinin gelipte insanlığı kurtarmasını Kuran'ın ballandıra ballandıra anlatması gerekmezmiydi. Bir takım hadislerde yer alan "Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır" doğruysa neden tek bir Şeyh kelimesi Kuran'da yer almaz? Düşündük mü hiç?

Müslüman ümmeti onca soru ve sorun varken onları sorgulamamışki bunları sorgulasın.

Zira soru sormaya, sordum mu dinden çıkacağına inanan bir kafa doğruları nasıl bulsun ve nasıl anlasın ki?

Kuran istediği kadar "Ne az aklediyor, ne az düşünüyorsunuz " diye söylesin dursun. Anlamadan ve yanlış anlarım diye meal bile okumaya korkan bi kafa yapısı çağa damga vurabilir mi?

Kuran'da Mehdi gelmesi konusunda tek bir ayet bulunmamasının nedeni şudur?

Gerek Yahudilerin beklediği Moşeyah gerekse Hıristiyanların beklediği kurtarıcı Perikletos yada parekletos  olsun bu kişi Hz. Muhammed'dir. Kuran bize Hz. Muhammed'i anlamamızı ve onun yolundan gitmemizi emrederken aslında onun yolundan giden ve gitme cesareti gösteren herkesin kurtarıcı olduğunu belirtir ve Muhammedi olmak kurtarıcı olmak demek olduğunu anlamamız gerektir.

Muhammedi olmak ve Kuran'ı anlayarak okumanın yetmediği insanlar uydurulan ve sahih olmayan Kuran'a aykırı olan hadislerle kafası karıştığı için Kuran'ı okusada anlamaz.

Bu yüzden kimi tarikatler asla müritlerine meal okutmaz. Meali okumanın günah olduğuna ve dinden çıkılabileceğine dair laflarla müritlerini Kuran'dan uzak tutarlar ve Allahın değil kendi benimsedikleri iki buçuk milyon hadisten beğendikleriyle kurdukları imparatorluğu ihya etmenin peşindedirler.

Çoğu tarikat lideri Mehdi'nin tarifini yaparken kendisini tarif ederek kurtuluşu kendi eteğine yapışanlarda göstermektedir. 

Ayrıca kendi kızına bile şeffat edmeyeceğini söyleyen peygambere rağmen şafaat sepetinden herkese bol şefaat şekeri dağıtırlar. Her şeyin az bedel ödenilenini isteyen Çin malı Müslümanlığı tercih eden kitlelerde bedeli ağır olan Kuransal İslama yanaşmaz bile. "Bizim Şeyhimiz var boş ver yetimlere yardım etmeyi " diye zaten şefaati ve cenneti garantilemenin rahatlığı içinde göbek ve g.t büyütmeye devam ederler.

Kuran, kurtuluş için birilerini beklemeyi değil bizzat Muhammedi olmayı emrederken çevremizdeki sahte mehdiler hiç bir bedel ödemeden bolca şarlatanlık yapıp ekranlarda dans etmektdirler. Bu ve bunun gibiler sahte cezbelerle cebraille kontak kurarlar, cahil ve sorgulamaya korkan müritlerini kandırarak ellerindekini alırlar.

Mehdi bekleyenler birşey yapmak için çabalamaz, böylelerini şeytan "mehdi sensin" sen mehdinin sağ kolusun diye kandırır ve bir ömür boyu oyalar. Bu tipler asla sosyal hayatın içine çıkıpta insana ve insanlığa yarar sağlayacak bişeyler yapalım demezler, zira Müzemmil ve müddesiri arapça okudukları için anlamazlar ve üzerlerindeki örtüyü kalkıp atmak istemezler.

Kurtuluşu ve sorumluluğu bir şeyhe ve onun bölge distiribütörlüğünde gören zavallılarsa herşeyin düzeleceğini sanmakta ve kurtuluşun Kuran'da olduğunu anlayamamaktadırlar.

Böyle benim gibi düşünen insanların önünde,Kuran'ın tabiriyle iki tip insan engel teşkil etmektedir. Birincisi atalarının inandığı gibi inanmayı Kuran'ın önüne koyanlar, diğeride Kuran'ı asla muhatap almayıp onu eskilerin masalı gibi gören sözde ilerici beyinsizlerdir.

İşte bu nedenlerden dolayı asla Kuran ne Mehdiden ne de şeyhten bahseder. Kuran bir insanın mürşidi değilse asıl o zaman onun şeyhi şeytandır.

Düşünen insanlar sağlam olmayan hadislerde Kuran kokusu almadıkları için onu siliverirler.

Düşünemeyenlerse fındığı ve cevizi kabuğuyla yerken dişlerini kırarlar.

Bir Mehdisi olanın battaniyesi kalın, bir Şeyhi tarikatı olanında işi sağlam olur. 

Yetimler, dullar, garibanlar Allaha ve devlete emanet.

Muhammedi olamayanlar mehdi beklemeye devam etsin.

Düşünmayi bilmeyenlerde bir Şeyhin dizinin dibine otursun...

 

YASAL UYARI: Yazıyı kaynak belirterek yayımlayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..