Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kürdan deyip geçmeyin....

Kürdan deyip geçmeyin....
 

Sofralarımızda önemsiz gibi duran fakat gerektiğinde önemi anlaşılan kürdanların masalarımıza geliş öyküsü bir hayli ilginç.

Mesela kürdan ağacının ve kürdanın tamamen yurtdışından ithal edildiğini biliyormuydunuz. Çünkü kürdan özel bir ağaçtan oluyor ve belli bir yumuşaklığa ve nem oranına sahip olması gerekiyor.... Bu ağaçlar Türkiye'de sadece kastamonu yöresinde yetişebiliyor....

Ülkemizin diğer iklimlerinde bu ağacın yetişmediğini istenilen verimin alınamadığını bu işin yetkilisi söylüyor. Bu durumda da talebi karşılamadığı içinde tamamına yakını yurt dışından ithal ediliyor..

Ne kadar ilginç değilmi ? Birşeye benzetemediğimiz kürdanı bile biz yapamıyoruz. Yuvarlak sert iki ucu sivri olan kürdanları yapan makineler bile Türkiye de bulunmuyor.

Türkiye de kürdan imalatçıları parmakların sayısını geçmeyecek kadar az.Bunlar da sadece o yassı biçiminde hemen kırılan kürdanları yapan firmalar...Çoğunlukta ithal edip dağıtıcı firmalar bulunmakta..

Bana bu konu anlatıldığında çok ilginç gelmişti önemsemediğimiz kürdanın ne maceraları varmış dedim kendi kendime.....Bir küçücük kürdanı bile biz üretemiyoruz fakat hadiş bu doğa koşullarından kaynaklanıyor. Ya dikiş iğnesini yapıp da deliğini yurt dışında açtırdığımız gibi olsa ne olacak. Hemde çinlililere....

Sevgiyle kalın

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..