Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '08

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Küresel ısınma

Küresel ısınma
 

Küresel ısınmayı anlatmak için haber ajansları hep bu görüntüyü kullandılar yazın.Bende bu resmi bu


Küresel ısınma yaz boyu büyük korkumuz olmuştu. Yağmur dualarına çıkıyorduk. Hepimiz şöyle güzel bir yağmur yağsada barajlar dolsa diyorduk. Bazı zamanlar öyle oldu ama sadece barajlar değil sokaklar da suyla doldu. Halkın istediği oldu ama bu seferde su sel yarattığı için şikayet ettiler. Hatta barajlar dolmadı bile. Yağmurun 4/3'ü sokaklara yağdı.

Aslında küresel ısınmayı biz yaratıyoruz. Kullandığımız parfümler, deodorantlar, ve arabaların egzozlarının küresel ısınmada büyük payı var. Hatta canlıların çıkardığı gaz bile (yani metan gazı) küresel ısınmada pay almış durumda. Suyu tasarrufsuzca kullanıyoruz.. İşte küresel ısınmanın olma nedenleri ve neden korunamadığımız ap açık ortada.

Ben küresel ısınmayı engellemeyen ama küresel ısınma yokmuş gibi davranabileceğimiz bir çözüm buldum. Okulumuz bizi meteoroloji gözlem evine götürdüğünde orada suyu oidrojen ve oksijene ayıran bir makine vardı. Bu işlemin tersini yapan yani iki elementi birleştiren makine yapılsa nasıl olur? Diyeceksinizdir ki suyun içinde bazı maddeler daha var. O maddelerde eklenirse su elde etmiş olmaz mıyız? Eğer bu fikir uygulanamazsa da başka bir fikrim daha var. Denizlerden su çekilir ve suların içindeki mikroplar ve tuzlar arıtılırsa işte o zaman temiz bir su elde etmiş oluruz. Denizlerdeki suyu bitirmek zor olduğu için istesek de bitiremeyiz.Hadi diyelim bir mücize oldu da deniz çekildi. İşte o zaman okyasuntan su alırız. Ama zaten deniz suyunu bitirmek zor. Hem ben ilk söylediğim fikrin daha başarılı olacağına ve ikinci fikre gerek kalmayacağına inanıyorum. İnşallah bu blogu okuyanlardan biri bu işlerle ilgilenenlerdendir. Ve fikrimi görüp uygular. Ama eğer böyle bişey olmazsa da parfümleri az kullanıp suları boşa harcamayarakta küresel ısınmayı engelleyebilirsiniz. İşte benim küresrel ısınma hakkındaki yorumum bu.

 
Toplam blog
: 30
: 819
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1998 Adana doğumluyum. Basketbol ve futbolu iyi oynadığımı söylerler. Burada tüm konular hakkında dü..