Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Küresel ısınmayı durdur dünyayı değiştir

Küresel ısınmayı durdur dünyayı değiştir
 

Greenpeace ve Güneş Kuşağı öğrencileri, bir karbondioksit tsunamisi ile yok olmanın eşiğindeki dünya


Bugün; Beşiktaş Meydanı (Basın Açıklaması) Çadir Bar, Köyiçi Cad. No:10, Beşiktaş'ta Greenpeace'in organize ettiği "6 Aralık İklim Zirvesi İstanbul" konulu bir eylemi var.

Program:
- 11.00 Solar Cafe Beşiktaş’ta açılacak.
- 12.00 Beşiktaş’ta Küresel Eylem Grubu’yla yapılacak “Küresel Isınmayı Durdur Dünyayı Değiştir” kitlesel basın açıklaması yapılacak.
- 14.30 İklim Değişikliği Forumu; Aktivistler ve Kampanya sözcüleri konuşacak.
- 17.00 Film Gösterimleri
- 18.00 Konserler

Greenpeaca internet sayfasından "http://www.greenpeace.org/turkey/" edindiğim bilgileri aşağıda sunuyorum.

"Küresel sera gazı salınımlarının artması nedeniyle hem Kuzey Kutbu'ndaki, hem de Antarktika’daki buzların erimesi bilim insanlarının en kötü varsayımlarının bile üstünde çıktı. Görünürde, anlaşmayla ilgili net bir ilerleme yok. Tam anlamı ile, milyonlarca yaşam risk altında. Yıkıcı ekonomik sonuçlar ve türlerin yok olması da cabası.

Greanpeace'in bir planı da var: Enerji [D]evrimi. Enerjide fosil yakıtlara ve nükleer enerjiye bağımlı olmak zorunda değiliz. Yenilenebilir enerjilere, enerji verimliliğine ve merkezi olmayan bir enerji sistemine dayalı yepyeni bir yol izleyebiliriz." diyor. Devam ediyor:

"Yeşil teknolojiler yaygınlaşmaya hazır.

· Rüzgar enerjisi, şimdiden dünyanın çeşitli bölgelerinde önemli bir enerji kaynağı olmuştur ve 20 yıl içinde dünya elektriğinin yüzde 12'sini sağlayabilir.

· Güneş enerjisi, dünyada yılda yüzde 33 oranında büyümektedir. Greenpeace ve endüstrinin araştırmaları, güneş endüstrisinin biraz devlet desteğiyle, önümüzdeki 20 yılda 2 milyar kişiye elektrik sağlayabileceğini gösteriyor. Güneş elektriği (fotovoltaik), 2040 yılına kadar dünya elektrik gereksiniminin yaklaşık yüzde 25'ini karşılayabilir.

· Küresel finans analizcisi KPMG'nin bir raporu, yılda 500 megawatt gücünde güneş elektriği panelleri üretilmesi halinde güneş enerjisinin, geleneksel fosil yakıtlarla rekabet edebilecek kadar ucuzlayacağını gösteriyor.

· Asya ülkelerindeki bir yenilenebilir enerji tesisi, kömürlü bir termik santral ile aynı maliyetle kurulup, aynı sayıda kişiye iş alanı yaratırken, önemli çevresel üstünlükler sağlayacaktır.

· İklim ve ozon tabakası için güvenli olan Greenfreeze soğutucu teknolojisi, dünyada yaygınlaşıyor; maliyet ve verimliliğin özellikle önemli olduğu gelişmekte olan ülkeler için ideal bir çözüm oluşturuyor. "

Bunlara ek olarak ısınmada toprak enerjisinin kullanılması bir konut için maliyeti 20.000 YTL civarında. Elde edilen enerjiyle uzun yıllar evimizin ısınma ve soğutma sorunu çözülebiliyor.

İlgilenenlerin dikkatine sunarım.

Kaynak:

http://www.greenpeace.org/turkey/campaigns/enerji/temiz-enerji

http://www.globalenerji.com.tr/hab-23000205-111, 40@2300.html

http://www.denizlihaber.com/detay.asp?id=2191

 
Toplam blog
: 59
: 912
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

1955 Milas doğumluyum. Nüfüs kaydım orada ama "doğduğun yer değil, doyduğun yer" memleketin olurmuş ..