Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '18

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Kurslarla Engelleri Aşmak

Kurslarla Engelleri Aşmak
 

Salih ARIKAN


Bursa'da engelliler dikiş nakış kursuna katılmış ve engellerini aşmışlar.

Kursa katılıp sosyalleşme meslek öğrenmeleri tabiî ki güzel. Ama engel aşılması gereken değil engelliyle yaşamayı öğrenmek gerekir.

Başka bir haberde görmeyen bir çiftin çocuğu oluyor. Görmeden çocuk büyütüyorlar diye sunuluyor. Yahu görmeyenler çocuk yetiştiremez mi görme engelli hanımların evleri birçok görenlerden daha temizdir. Her şeye dokunarak elden geçirdikleri için detaylarına kadar inerler. Haberde belediyenin evleri temizlemesinden bebek ve aileyle ilgilenilmesinden bahsediliyor. Aile o desteği istiyorsa elbette verilmeli. Ama niye bu işlerde standart kurallar oluşturulmuyor. Bir hizmet belediye tarafından veriliyorsa tüm belediyelerde aynı işleri yapması gerekmiyor mu yani işler kişilerin insiyatifiyle  mi yürüyecek. Haberde engellere savaş açtı diyor. Bence engellere savaş açılabilir ama engelleri koyanları da sorgulamak gerekmiyor mu özelikle belediyeler engellilerle ilgili birçok işi yapması gereken kurumlar işlerini ne kadar yapıyorlar.

Bazı arkadaşlarla belediyelerden yer isteme meselelerini tartışıyoruz. Biz belediyeden valilikten yer alırsak onlara karşı nasıl politika oluştururuz. Bir hocayla tartışıyorduk. Hoca belediye başkanıyla aranız nasıl dedi. Ben de iyi değil dedim. Oda sivil toplumun belediye ve valiliklerle arası iyi ise sivil toplum özelliğini yitirmiştir dedi. Engelli haberleri yapan gazeteci arkadaşlar. Biraz alan okumaları ve danışmanlık alarak haber yazarlarsa çok iyi olur. Yoksa topluda engelli haberleriyle engelli algısı kötü anlaşılıyor. Engellileri aciz gösteren haberler çıkıyor buda faydadan çok zarar oluşturuyor.

Salih ARIKAN,

Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..