Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kurtlar Vadisi örnek olmalıdır

Kurtlar Vadisi örnek olmalıdır
 

Kurtlar Vadisi isimli dizi Türkiye'de çekilmiş en başarılı ve en iddalı yapımdır. Oyuncu kadrosu, dizinin senaryosu kadar derin ve kaliteliydi. Türkiye'nin, özellikle biz genç nesilin adını bile bilmediği bir çok dev oyuncusunu bir araya getiren ve onları layık oldukları büyüklükte bir kurtlar konseyine oturtan bu yapımı sonuna kadar izledim. Çok önemli hataları da oldu elbette diziyi çekenlerin. Özellikle sonlara doğru ortaya çıkan çok kritik ve önemli rollerde yer alıcak karakterlere hak ettikleri özen gösterilmemiş, ve oyuncu seçiminde büyük hatalar yapılmıştır.

Kurtlar vadisi çok büyük bir projeydi. Milyonlarca dolar sermayesi olduğuna inanıyorum. Ama Türkiye'de her yıl çekilen onlarca dizinin masraflarının da kurtlar vadisinden daha az olduğuna inanmıyorum. Neden kurtlar vadisi yatırımcılara örnek olmadı? 15 tane dizi çekmek yerine neden bir tane kurtlar vadisi çekip, hem zengin hemde başarılı olmayı tercih etmediler, anlayabilmiş değilim.

Bugün Atilla Olgaç, Zafer Ergin, İstemi Betil, Baykal Saran, Zekai Müftüoğlu, Adnan Biricik gibi isimlerin ne kadar değerli ve büyük oyuncular olduğunu bu yapım olmasa öğrenebilecek miydik? Kurtlar vadisi dizinin senaryosu gereği bu dev oyuncuları bir bir kaybetmesine rağmen gözünü çok yukarılara dikerek, dünya sinema tarihinin en büyük efsanesi, the godfather serisinin son babası Andy Garcia'yı ve onun eşi rolunde efsane aktrist Sharon Stone'yi dizinin finaline yerleştirdi. Üstelik bu ekip Kurtar vadisi Irak isimli sinema filmini de Bily Zane gibi bir yıldızı kadrosuna katarak büyük bir başarıyla çekmiştir. Bugüne dek böyle bir başarının yanına bile yaklaşabilmiş bir proje daha çekilmiş midir soruyorum yapımcılara!

Türkiye artık büyüdü. Bizler büyüdük. Her zaman hedefimiz kurtlar vadisi gibi yüksekler olmalı. Bunu başaracak yönetmen, bunu başaracak oyuncu ve ne olursa olsun izleyici potansiyeli Türkiye'de var. Artık sadece kar getirecek kalitesiz yapımların peşini bırakalım. Elimizi taşın altına koyup en iyisini yapmaya çalışalım.

 
Toplam blog
: 19
: 713
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Profesyonel olarak müzikle uğraşıyorum...