Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Kürtler biz ayrı milletiz diyorlarsa ayrı millettirler

Kürtler biz ayrı milletiz diyorlarsa ayrı millettirler
 

BU RESİMDE SİZ NE GÖRMEK İSTİYORSANIZ GÖRÜN, BEN BARIŞ GÖRMEK İSTİYORUM


Yok bizim gibi Türk’müşler, yok aynı milletmişiz, boş bunlar; biz Kürt’üz ve ayrı milletiz diyorlarsa aksini ispat etsen de önemi yok. Ha dersin ki beraber yaşayalım; sen Kürt değilsin, Kürt diye bir millet yok, dilin uydurmaca falan diyemezsin. Uydurmaca kaydırmaca, benim dedem babam bu dili konuşmuş mu kardeşim. Kürt dili diye bir dil yoksa bu ülkede Türkçe bilmeyen insanlar var, nasıl oluyor. Gerçeği söyleyeceksin, diyeceksin ki “Sen Kürtsün ve ayrı bir milletsin ama ben seni emrim altında yaşatıyorum”

Bir başka konu, “bu ülkede cumhurbaşkanı oluyorsun, başbakan oluyorsun, elektrik su parası vermeden yaşıyorsun daha ne istiyorsun? Ekmeğini yediğin ülkeye ihanet ediyorsun” gibi değerlendirmelerin de anlamı yoktur.

Konuya milliyetçi duygularla baktığınız zaman Kürtleri anlayamazsınız. Onların bizden şikâyetleri yok, var olmak istiyorlar. Ha şunu söyleyebilirsiniz “amaçları makul ama Amerika’ya şuraya buraya uşaklık ederek bizi satıyorlar” PKK ve sempatizanları ise Türkiye’ye açık düşman. Özgürlük istemek ayrı askeri polisi öldürmek ayrı.

Kürt halkının varlığını kabul etmekle hiçbir şey kaybetmeyiz çünkü zaten varlar. Türkiye hala bu durumda bile askeri varlığı ile bir şey kazanamaz. Önceki 30 yılın tekrarı olur. Savaşı bizzat kendisi sona erdirip Kürt sorununu demokratik yollarla çözmeye çalışacak. O şekilde elde edilecek çözümsüzlük bile silahla sağlanacak sonuçtan iyidir.

Kürt halkının bir millet olarak varlığını ortaya koyması çok normal, dünyanın her yerinde bağımsızlık haraketleri var. Konuya Türk-Yunan savaşı gibi bakılması yanlış. Kendi insanlarınla oturup konuşacaksın. Fazladan toprağın mı gidiyor, insanın mı gidiyor. Zaten o insanlar oralarda oturuyorlar. Üstelik ülkenin güneyini de güvenceye alırsın. Bin yıldır beraber yaşadığın insanlar sana silah mı çekecek (PKK’nın durumu farklı) İnsanlarla savaşarak dost olamazsın. PKK’nın onca zalimliğine rağmen dünya, Avrupa terör örgütü demiyor.  Herkes mi bize düşmen. Bu “Ya istiklal ya ölüm” durumu değil ki, Yunan saldırmadı bize; kendi iç sorunumuz. Toplarsın parlamentoyu konuşursun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..