Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kurtuluş savaşı ismi kaldırıldı…

Kurtuluş savaşı ismi kaldırıldı…
 

BU MEŞALE SÖNMEZ


İşte Resmi Gazete’de yayınlanan karar:

Sayı: 27545

7.04.2010

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı: 2010/251

Kültür ve Turizm Bakanlığının taşra teşkilatında yer alan Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri Müdürlüğünün adının Cumhuriyet Müzesi Müdürlüğü olarak değiştirilmesi; Devlet Planlama Teşkilatı ile Devlet Personel Başkanlığının görüşlerine dayanan Kültür ve Turizm Bakanlığının 24.2.2010 tarihli ve 398758 sayılı yazısı üzerine; 27.9.1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunun 17 inci maddesinin (d) bendine göre, Bakanlar Kurulu’nca 11.3.2010 tarihinde kararlaştırılmıştır

Bu kararla artık kurtuluş savaşı ismi resmi dairelerde müzelerde meydanlarda tarih oldu. Kurtuluş savaşını bakanlar kurulu kararı ile tarihe gömdüler. Peki, bu kararın altına imzasını atan bakanlarımız acaba hangi ülkeyi temsil ediyor çok merak ettim. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmedikleri kesin. Ordumuzun vatanımızın en büyük kahramanlık destanına bu kadar düşmanlık niye bu düşmanlığı besleyenler Türk olamaz her halde. Sırada 30 ağustos Zafer Bayramı var onu da kaldırsınlar yerine bilmem hangi padişahın sünnet töreni bayramını koysunlar kutlayalım.

Bir Türk evladı olarak şaşırdım kaldım. Hani bu büyük dindarlar nerede hadi vatandaşa saygın yok peki bu ülke için canını veren şehitlere de mi? Saygın yok. Bizim inancımız böyle mi? Sizler değil o meclis çatısı altında oturmayı bu topraklar üzerinde nefes almayı dahi hak etmiyorsunuz.

Kurtuluş Savaşı adını kaldırabilirsiniz ama Türk insanının ruhundaki Kurtuluş Savaşı zaferini silmeye sizlerin gücünüz yetmez. Bizler doğuştan bu zaferlerin kıvılcımları ile aydınlandık sizlerin sahte mum ışıkları bu zaferin ışığını kesmeye yetmez. Bu yaptıklarınızla sizler başarı kazandığınızı zannedebilirsiniz ama bu bizleri değil kendinizi kandırmaktan başka bir şey değildir. Bizler müzelerde ismi var diye kurtuluş savaşı zaferini gururla anlatmıyoruz yüreklerde yanan bir özgürlük meşalesi olduğu için kurtuluş savaşı zaferini onurla gururla anlatıyoruz. Bu meşaleyi bu güne kadar kimse söndüremedi bundan sonrada söndüremeyecektir.

Tabi sizler bunu anlayamazsınız çünkü siz ve sizin gibiler şahsi menfaatleri uğruna özgürlüklerine pranga vurulmasına razı gelen kişilersiniz.

Ve…

Unutmayın ki, Türk Milleti bu vatan uğruna çok canlar verdi ve vermeye de gözünü kırpmadan devam edecektir. Ama bu vatana göz diken çok canları da aldı ve almaya da devam edecektir. İsimleri kaldırmakla Türk Milletinin ruhunda yanan özgürlük meşalesini söndüremezsin.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

Burçak Yazıcı

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..