Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Kurtuluş ve Çanakkale Muharebelerinde Kürtler (Birinci Bölüm)

Kurtuluş ve Çanakkale Muharebelerinde Kürtler (Birinci Bölüm)
 

Kurtuluş ve Çanakkale Muharebelerinde Kürtler (Birinci Bölüm)


TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULUŞUNDA  

Kurtuluş ve Çanakkale Muharebelerinde Kürtler  

BİRİNCİ BÖLÜM 

Tarih 06 Haziran 2009 

DTP’li Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Türkiye’nin tarihinde şanıyla yer alan Çanakkale Şehitlikleri’ni geziyor ve sonrasında da şu açıklamalarda bulunuyor.  

ESAS GAYESİ KESİNLİKLE ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLERİ’Nİ GEZMEK DEĞİL.  

Esas gayesinin aşikar olarak DTP'nin Çanakkale İl Kongresine katılmak olduğu herkes tarafından anlaşılır olmakla birlikte, bir sahte ve sözde kahramanlığa soyunuyor ve, “TÜRK MİLLETİ” nin gözlerinin içerisine bakarak yalancılığın ötesindeki bir aymazlıkla, Çanakkale Şehitliklerini geziyor… 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında canlarını heba eren şehitlerin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, fikirsel ve eylemsel düşmanı ve retçilerinden olan bu siyasi misyon ve taraftarları Türk milletinin gözünün içerisine baka baka küfür ediyor da bunu “Türk” olan kimse algılamak istemiyor. 

Bu durumda bizler gibi Türkiye’ye gönül vermiş, Türkmenleri ve Azerileri üzerken, nedense Anadolu’da bu aymaz açıklamalara tepki verenlerin sayıları bir elin parmak sayıları kadar da kalıyor. 

Demokratik Toplum Partisi (DTP), 9 Kasım 2005 tarihinde Türkiye'de kurulan 49. siyasi parti olarak görülmektedir. 

Bu parti, 11 Aralık 2009 tarihinde Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılıyor. 

Sonrasında, partinin kapatılacağının bilinçli hazırlığında olan bu siyasi zevatlar, kapatılan, DTP’nin hemen ardından, 12 gün sonra bugün iktidarda ve muhalefette bulunan siyasilerin ve Türk milletinin gözlerinin içerisine baka baka “İSMİ İLE YENİ” siyasi oluşumlarını Barış ve Demokrasi Partisi olarak BDP kısaltılmış adlandırılmasıyla, 23 Aralık 2009 tarihinde Türk siyasi sahnelerinde tescil ettiriyorlar. 

24 Nisan 2010 tarihinde de, Eski 19 DTP'li Milletvekili ile (Özgürlük ve Demokrasi Partisinin eski Genel Başkanı) İstanbul Bağımsız Milletvekili, Mehmet Ufuk Uras’ı da dahil ederek, 25 Aralık 2009'da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde BDP'ye geçilerek TBMM’de gruplarını kuruyorlar. 

Amerika’nın denetiminde siyasi iktidarda bulunan, Adalet ve Kalkınma Partisi, yine ABD’den gelen talimatlara aynen uyarak, Kürt hareketlenmesinin önünün açacak bu partiye dolaylı olarak desteğini veriyor. 

AKP, Türkiye siyasalında yer alan, gelecekteki bir Türkiye bölünmesinde, Turgut Özal, ANAP’ından sonraki en meşru hareket edebilen bir siyasi misyondur. 

AKP icazetini aldığı ABD ile sırt sırtalık göstermektedir. Bunun başka bir örneği de Mısır’dadır. 

Türkiye’yi küçük Amerikan uydusu olma yolunda destekleyen, ABD senatosunda diğer taraftan, gerek Ermenilere ve gerekse de, Kürtlere verilen destekler ise alenilikte, AKP’ye verilen destekten çok az görünmekte, aidiyetiyle ise bu desteğin çok devasa olduğu dünya siyasi otoritelerince de teyit edilmektedir. 

AKP, geçmişteki Turgut Özal ve sonrası ANAP gibi Türkiye’de üst üste dönemler halinde iktidardadır. 2011 yılanda yapılacak olan genel seçimlerde de yine ABD desteği devam ettiğine göre, kısmen oy azalması olsa bile iktidarda kalmayı becerebilecektir. 

Türkiye’de bu durumu öteleyebilecek yapıda güçlü bir ana muhalefet ve muhalefet oluşumu yoktur. 

İKİNCİ BÖLÜMLE DEVAM EDECEKTİR 

Kaynaklar: 

Mohamed Rahmani, politics, socio-political assessment of Turkey and the Kurdish question, the course notes. "Course Information"2003 

Atatürk Sitesi http://www.ataturksitesi.com 

Cumhuriyetci Ulusal Hareket Blog Sitesi 

Kürt kimliği nedir, ne değildir. Ataturkçü Siyaset Akademisi Ders Notları, 2007 Öner Samanlı 

Bugünün Kürdünün, tarihteki Türklüğü üzerine. Ataturkçü Siyaset Akademisi Ders Notları, 2008 Öner Samanlı 

Laik kimlik mi, Hizbul-Kürt Ortaklığı mı. Ataturk Forum Makale, 2009 Öner Samanlı 

… 

.. 

Türkiye’ye Sevgilerimle. 

….. 

… 

.. 

Muhammed RAHMANİ 

30.01.2011 Illinois – ABD 

TEKSAS - ABD 

e-posta: muhammedrahmani@hotmail.com 

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=2291978 

 
Toplam blog
: 25
: 4253
Kayıt tarihi
: 11.12.10
 
 

Muhammed Rahmani, İran'lı baba ve Türkmen annenin çocuğu olarak, Hazar Denizi kıyılarındaki, (Bandar..