Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '12

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Kurufasulyeyi markalaştıran restoran-Fasuli

Kurufasulyeyi markalaştıran restoran-Fasuli
 

Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfi ile sofralarımızı şenlendiren kurufasulyeyi“ülkemiz insanı kadar hiçbir millet benimsemedi” desek haksızlık etmişolmayız. Sevildiği kadar hor da görülen fakir fukara dostu milli yemeğimiz kuru fasulye’ye itibarını iade eden Fasuli her kuru severin uğraması gereken adreslerden.

Fasuli’nin Avrupa yakasında beş şubesi var. Geçen sene Çapa şubesine gitmiş ve çok memnun kalmıştım. Bu sene de Tophane’ye gitmek kısmet oldu. Nusretiye Camii’nin yanındaki tarihi bir binada hizmet veren Fasuli, şeker fasulyesini sır gibi saklanan lezzetli sosla pişirip damakları şenlendiriyor.

Mekânın mönüsünde kurufasulye, pilav, turşu dışında mıhlama, karalahana sarması, Laz böreği gibi yöresel yemekler de var. Fiyatlar Çömlek’teki ile benzer düzeyde. Trabzon tel peyniri, Vakfıkebir ve mısır unu ile hazırlanmış dört dörtlük bir mıhlama ile yemeğe başlıyorum.

Ardından müthiş üçlü kurufasulye, pilav, turşu sofraya teşrif ediyor. Özel sosuyla hazırlanan helmeli kurufasulye lezzetli ama Çömlek’inki kadar homojen pişmemiş. Pilav tane tane,yağı az olsa da güzel; ev yapımı turşu ise şahane. Hafif lezzetli bir tatlı olan ve baklavanın içine muhallebi eklenerek hazırlanan Laz böreği ile yemeği sonlandırıyorum.Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

 Fasuli : (0212) 243 65 80

 

 

 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..