Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '15

 
Kategori
İnternet
 

Kurumsal Seo Danışmanlığı ve Seo

Kurumsal Seo Danışmanlığı ve Seo
 

kurumsal seo danışmanlığı


Kurumsal Seo Nedir?
Kurumsal seo Danışmanlığı çalışmaları daha çok kurumsal firmaları hedefleyen çalışma türüdür. Markanın online itibarını sağlamak, dijital dünyada popülaritesini arttırmak için tüm online işlemlerinin profesyonel şekilde planlanarak gerçekleştirilmesini kapsamaktadır.

Markaya ait sitenin tüm gelişimi, bulunabilirlik durumu, gelişme gösteren faaliyetleri bu çalışmaya dâhildir. Normal seo çalışmalarının yanı sıra işlemler belirlenirken markanın durumu, haklarının korunması ve prestijinin yükseltilmesi göz önünde bulunarak planlanır ve uygulanır.

Kurumsal seo çalışmalarında yapılacak bir hata markanın itibarının zedelenmesine, müşteri kaybına, prestijin zarar görmesine neden olacağından profesyonel bir ekip ile bu durumun bilincinde olan bir firma ile çalışmanız gerekmektedir.

Kurumsal Seo Danışmanlığı Neleri Kapsar?

Kurumsal seo danışmanlığı tam olarak markanın/firmanın internet üzerinde gerçekleştirdiği tüm eylemleri kapsamaktadır. Örneğin yapılacak bir kampanyanın oluşturulmasından ölçümlendirilmesine kadar tüm süreç aslında seo danışmanlığına dâhil edilmektedir. Bu süreç içerisinde yapılan yönlendirme ve tavsiyeler de kurumsal seo danışmanlığı veren firmanın sorumluluğundadır.

Kurumsal Seo’nun Avantajları ve Tercih Sebepleri

Kurumsal seo çalışmasının en büyük tercih sebebi artık markaların tüm hedef kitlesini internet aracılığı ile sağlamasıdır. Gerçek hayat üzerinde kurulan bir işeletmenin maliyetinin 4/1 oranında internet üzerinde aynı işletmeyi veya sanal mağazayı kurmanız mümkündür.

Reklam stratejileri olarak da harcanan reklam maliyetlerinin 3/1 oranında aynı hedef kitle sayısına ulaşılabilmesi mümkündür. Bu ihtiyaç sayesinde bir meslek haline gelen kurumsal seo danışmanlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Firmalar bu alanda ihtiyaçları bulunan hizmeti sağlamak adına personel istihdam ettikleri zaman harcanan bütçe ile bir kişilik performanstan yararlanırken aynı maliyet ile profesyonel bir seo ekibinin planlı ve stratejik çalışmasını daha avantajlı bulmaktadır.

Geçtiğimiz süreçlerde en etkili reklam yöntemlerinden biri olan Google Adwords çalışmaları dahi uzun vadede seo çalışmalarından daha az geri dönüşler sağlamaktadır. Bu nedenle seo çalışmaları sitenize yapılan bir yatırımdan farksızdır. Sitenize yaptığınız tüm yatırımlar size uzun vadede hem kazanç hem de yeni müşteri potansiyelleri oluştururlar.

Kurumsal Seo Çalışmasının Kazandırdıkları

Kurumsal seo çalışmasının internet sitesine kazandırdıklarını maddeler halinde sıralamak gerekirse başlıca etkili olan avantajları sıralayalım;

– Markanın değerini internet üzerinde korur ve arttırır
– Markanın güvenilirliğini ve popülaritesini sağlar.
– Marka bilinirliğini yükseltir.
– Markaya etkili ve güçlü bir satış/pazarlama aracı oluşturur.
– Sitenin arama motorlarında bulunabilirliğini sağlar.
– Site için güçlü referans noktaları oluşturur.
– Anahtar kelimelerde (hedef kelimeler) otorite kazandırır.
– Siteye giren ziyaretçi sayısında artış sağlanır.

Kurumsal Seo Çalışmasının Maliyetleri

Seo’nun bir reklam stratejisi olması sabit veya paket fiyatlardan oluşan maliyetler içerdiğini doğrulamaz. Hedef kelimelerinizin rekabet oranları, rakip analizleri kurumsal seo danışmanlığı fiyatlarını belirleyen önemli unsurlardır.

Paket çalışmalarımız olarak iki farklı seo paketi bulunmaktadır. Fakat gelişmiş ve tam anlamı ile takım çalışmasından oluşan bir seo paketi istiyorsanız VİP SEO paketimiz ile sektörünüze özel araştırmalar yapılarak özel bir seo maliyeti çıkarılmaktadır.

Kurumsal Seo Çalışması Prensipleri

Kurumsal seo çalışmalarının marka/site için ne derecede önem arz ettiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle çalışma prensiplerimizi şu şekilde sunuyoruz.

– Sitenizi kullanıcı/arama motoru dostu hale getirerek gereken yenilemeleri gerçekleştiriyoruz.
– Referans noktalarını çeşitlendirerek hem doğal hemde kalıcı çalışmalar sağlıyoruz.
– Doğallığı koruyabilmek adına tüm işlemler manuel/elle gerçekleştirilmektedir.
– Tamamen geri dönüş odaklı çalışmalar sağlıyoruz. Bizim için %100 başarı bu madde sayesinde oluyor.
– İnformatik makaleler ile paravan siteler üzerinden de ziyaretçilere bilgi veriyoruz.
– Tüm güncellemeleri yakından takip ederek hizmetlerimizi buna göre yönlendiriyoruz.
– Sosyal medya mecralarında markanız/siteniz ile etkileşimi arttırarak sosyal bir seo çalışması yapıyoruz.

Kaynak : Alayel

 
Toplam blog
: 4
: 177
Kayıt tarihi
: 15.06.13
 
 

Bilgisayar uzmanı olarak ALAYEL bilişimde çalışmaktayım. Bilgisayarda uzmanlık alanım; Web Tasarı..