Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

Kurumuna sahip çıkmak.

Kurumuna sahip çıkmak.
 

Ali Yarbay'ın cinayetinin ardından, her zaman olduğu gibi ülkenin gündemi hızla değişti/değiştirildi. Önce bir suikast iddiası ortaya atıldı. Genelkurmay Başkanı bizzat "evet, bu adamlar bizim bilgimiz (daha doğrusu emrimiz) doğrultusunda o bölgedeydiler" dedi. Dedi de demesine, kimin umurunda. Adamların göz altına alınması yetmemiş gibi, bir de görev yerlerinde arama yapıldı.

İsmailağa cemaatini soruşturan savcı ve emir verdiği MİT elemanları haklarında soruşturma açıldı. MİT elemanları hapse kondu bile.

Fettullahçı olduğu düşünülen bir subayı takip eden görevli subaylar açığa çıkarıldı. Çıkarıldı diyorum, çünkü bazı şeyleri anlamak için istihbaratçı olmaya gerek yok. Biraz casusluk filmi seyretmek bile yeterli. Bir de Kurtlar Vadisi dizisini abartılı bulanlar var.

Bir çok başsavcı ve hakim dinlenmiş, hem de nerdeyse bir yıl süreyle.

Emniyet güçlerine ağır askeri silah alınması için meclisten baskı uygulanıyor. Genelkurmay hesapta karşı çıkıyor. Seni kim takıyor ki.

Genelkurmay deyince, bir Genelkurmay Başkanı'nın ordusuna komuta etmek dışında, onların özlük haklarını korumak, morallerini yüksek tutmak, geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak gibi önemli görevleri vardır. Şimdi burada aydınlatılması gereken bir kaç nokta var: İlki eğer, emrindeki adamlar karagahtan habersiz bazı yasa dışı darbe, suikast gibi olayların içindeyse Genelkurmay Başkanı ne yapıyor? Demek ki kuruma hakim değil. İkincisi ise, yok her şey bilgi dahilindeyse, nasıl bu kadar acemice iş yapılır? Son olarak böyle bir girişim yoksa ve karargahta olan her şey kontrol altındaysa, o zaman kuruma bu kadar haksız yüklenilmesine nasıl izin verilir?

Bütün bu değerlendirmelerden sonra şu sonuç ortaya çıkıyor: TSK iyi yönetilmiyor. Eğer TSK her hangi bir antidemokrat bir oluşum içinde değilse, kendilerine karşı yürütülen bu asimetrik psikolojik harekata karşı ne yapılıyor? Fettulahçı, bölücü, antilaik oluşumlara neden izin veriliyor? Siz sayın Genelkurmay Başkanım, eğer bunlar sizin gücünüzü aşıyorsa, o zaman, o makamda daha fazla kalmaya gerek yok. İstifa edin ve yerinize bu işin altında kalkabilecek bir başkası gelsin. Artık subayların bu kadar aşağılanmasına, bu kadar küçük düşürülmesine bir son verin. Kışlaların, peygamber ocağının namusunu koruyun.

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..