Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kuş sütü nedir; gerçekte kuş sütü diye bir şey var mı?

Kuş sütü nedir; gerçekte kuş sütü diye bir şey var mı?
 

Kuş sütü genelde bir sofranın zenginliğini vurgulamak için kullanılır. Kuşlar memeli hayvan olmadıkları için süt de salgılamazlar. Ancak bazı kuşların sindirim fizyolojisi incelenerek elde edilen bilgilerde kursaklarında süte benzeyen bir salgının üretildiği tespit edilmiştir. Özellikle kumrularda ve güvercinlerin kursaklarında kuş sütü…(internet)

İnternette yer alan bu bilgilerdeki kuş sütü bizim bildiğimiz kuş sütü değil. Bizim bildiğimiz kuş sütü zaten kuş sütü değil, şehir efsanesi; kuş inek mi ki sütü olsun.

İşte bu imkânsızlığı anlatmak için(sofranın zenginliğini anlatmak için) yapılan bir ironi: “Kuş sütü bile var”

Fakat insanlar gerçekten kuş sütü diye bir şeyin var olduğunu düşünebilirler. Çok yaygın bir söylenti bu yüzden insanlar neyin ne olduğunu bilmeli. Kalkıp kuş sütü arayan bile olabilir. Ya da kuş sütü yok diye sofrayı beğenmeyen…

Yine de anlamlı bir ironi; “senin için kuş sütü bile bulurum…

Öbür yandan kuş sütü efsanesi sofraların zenginleşmesini de sağlar; kuş sütü bile var desinler diye sofralara önem verilir.

Ben bir kere kuş sütünün dahi olduğunu düşündüğüm bir sofraya oturdum. Kuş sütü yoktu ama var diye düşünerek kral sofrasında olduğumu hissettim. Kuş sütü varmış yokmuş önemli değil, efsanesi sürsün!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..