- Kategori
- Türk Mutfağı
Kuşburnu peltesi "doğal tatlı"

üzerinin süslemesi varlığa ,kişinin göz zevkiyle oluşur.
KUŞ BURNU PELTESİ "Erzurum'a has"
Malzeme:
1kğ kuşburnu
3su bardağı toz şeker
1litre su
1, 5çay fincanı nişasta 1su bardağı dövülmüş ceviz
1, 5yemek kaşığı hindistan cevizi , varsa yeşil fıstık .
HAZIRLANIŞI
Kuşburnu temizce yıkanır, su ilavesiyle 45dak kaynar, önce kevgirden sonra süzgeçten geçirilir.ateşe oturtulan tencereye şekerle kuşburnu konur , kaynar az suyu azalınca su bardağı suda ezilen nişasta ilavesiyle 1, 2taşım kaynar , ateşten alınır kaselere dökülür üzerine ceviz serpilir(ateş üstündeyken boza kıvamını kaybetmemesine dikkat edilmeli)
Not:Kompostoları daha çok kurutulmuş meyveler teşkil eder, meyveler önce haşlanıp konulursa pişmesine engel değil şekerli kaynayan suya atılır.Elma gibi taze iseler soyulur 4, 3bölünür haşlanır biraz şekerle olur.Ama şekeri hemen meyve ile beraber konursa meyve pişmez.