Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

17 Ocak '19

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Kuşburnu Toksinleri Nasıl Atar?

Kuşburnu Vücuttan Toksinleri Nasıl Atar?

İçeriğinde yalnızca C vitamini değil, A, E ve K vitaminlerini de cömertçe barındıran kuşburnu, folik asit ve niasin deposudur aynı zamanda...

Bu vitaminler uzun vadede kan dolaşımına ve bağışıklık sistemine çok önemli olumlu etkileri bulunan vitaminlerdir.

Üstelik, folik asit eksikliği nedeni bilinemeyen kansızlığa, bu da kronik yorgunluğa sebep olabilmekte.

Kuşburnundaki anti-enflamatuar, yani yangı giderici etkili maddelerin de krronik yorgunluğun giderilmesinde katkısı var...

Çünkü bazen de kronik yorgunluğun nedeni saptanamayan veya hafif dereceli üstü örtülü bir kronik yangı durumu da olabilmektedir.

Uzmanlar bu şekilde bilgilendirirken bazı tavsiyelerde de bulunuyorlar...

Bu meyvenin kronik yorgunluğu gidermede, toksin attırıcı etkisinin de payı vardır.

Bilhassa, sabah aç karnına kuşburnu çayı içmek, kanın toksinlerden arındırılmasına yardımcı olur...

Bu da kendinizi daha canlı, daha ferah hissetmenize yol açar.


Bizim kendimizi nasıl hissettiğimizle kan biyokimyamız (kanın içerisindeki mineraller, üre, şeker gibi) çok yakından ilişkilidir aslında...

Kan şekerimiz ya da kandaki sodyum düzeyimiz yükseldiğinde ağzımız dilimiz kurur, susarız...

Kanda, üre gibi birtakım atık maddeler yükseldiğinde ise, kişinin kendini halsiz hissetmesinden koma durumuna kadar değişen tablolar oluşabilir.

Bu yüzden, detoks etkisine sahip bitkisel yardımcılar kronik yorgunlukla mücadelede hayli yararlıdır...

İşte, kuşburnu da bu doğal yardımcıların başında gelir.

Peki, kuşburnu çayını nasıl hazırlamalıyız?..

Kurutulmuş veya taze kuşburnunu demlemeden hemen önce parçalamak gerekiyor...
Zira ne kadar ince parçalanırsa, çay içerisindeki aktif madde miktarı o kadar artıyor.

Porselen demlikte, çay demler gibi demleyin; uzun süre demlikte tutabilirsiniz...
Bekledikçe çayın kıvamı koyulaşacak, rengi pembeleşecektir.
Lâkin içeriğinin korunması açısından birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereklidir.

Hiçbir zaman demleme kuşburnu çayı, poşet çaylar kadar kırmızı renkte olmaz.
Poşet kuşburnu çaylarının rengini koyulaştırmak için içerisine bamya çiçeği, yani hibiskus karıştırılır; bu zararlı bir madde değildir.
Şayet çayınızın kıpkırmızı olmasını arzu ediyorsanız, siz de bir tutam karıştırabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..