Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '20

 
Kategori
Güncel
 

Kuşku

Kumaş sektörünün duayenlerinden Talha abimle bugünkü telefon muhabbetimizde israrla işyerimi pasajın dışına taşımam gerektiğini yenileyerek koronavirüs ile ilgili şöyle şeyler söyledi: ¨bu koronavirüs sürecinde insanlar kendilerini sorgulayarak birey olarak nerede durması gerekiyorsa orada durmasını öğretecek. Eş (kadın-erkek) nerede durması gerekiyorsa, dede nine dayı hala amca yeğen kardeş nerede durması gerekiyorsa orada durmayı öğretecek¨..

Önemsedim söylemlerini. Söyledikleri sadece küçük bir örnek. Toplumun her alanındaki bireylerin nerede durması gerektiğini öğretecektir bu koronavirüs salgını geçtikten sonra. Esnafsa esnaf gibi, patronsa patron gibi, işçiyse işçi gibi, kiracıysa kiracı gibi, evsahibiysa evsahibi gibi, yolcuysa yolcu gibi, sürücüyse sürücü gibi. Aklıma gelmeyen bir sürü meslek çoğaltabiliriz.

Her birey durması gereken yerde durmasını öğrendiğinde, insanlar tarafından kirletilmiş olan dünya temizlenir pak olur, yaşanmaz olan dünya yaşanır hale dönüşür.

Hepimiz şunu görmeliyiz bu virüs günlerinde. Bireylerin durmaları gereken yerlerini unutturan kapitalizm´in ta kendisidir. İnsanları ötekileştirme politikasına yönlendiren de kapitalizm´dir.

Bu gerçeğin farkına varıldığında her bireyin nerede durması gerektiğini bulmak çok daha kolay hale gelecektir.

Daha önce de yazdım. Koronavirüs dünya´ya devrim niteliğinde yeni bir dünya düzeni getirecektir. Virüs başlangıcını bir milat olarak tanımlarsak, önümüzdeki yıllarda dönem dönem insan odaklı insanı öne çıkaracak bir sisteme doğru kapı aralanacaktır diye düşünüyorum. 

Bu yeni oluşumu oluşturacak olan bireylerin kendisidir. Bireyler doğru duruş sergilediklerinde doğru dünya düzeni kendiliğinden oluşacaktır kimsenin kuşkusu olmasın.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..