- Kategori
- Yemek - Mutfak
KUZU KÜLBASTI

ÇITIR KUZU KÜLBASTI
MALEME
1 kg kuzu külbastı
2 baş kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yumurta
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı bal
200 gram rendelenmiş permasan peynir
1 çay bardağı galeta unu
1 tutam kekik, tuz, karabiber ve pul biber
1/2 litre et suyu
HAZIRLANMASI
Etlerinizi en az 2 saat evvelden tuz, karabiber ve dövülmüş 3 diş samırsak ile iyice ovduktan sonra, streç film ile sıkıca sararak buzdolabında bekletin.
Et suyu,yumurta,soya sosu, sirke ve balı çırpın.
Pulbiberi ve permesan peynirini harmanlayın.
Etleri, teflon tavada sıvı yağı ısıtarak kızartıp fırın tepsisine yerleştirin.
Aynı tavada ince jülyen kesilmiş soğanları karamelize olana kadar sote edin ve etsuyu karışımını ilave ederek 10 dakika kadar katnatıp,etlerin üzerine yayın.
250 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.