Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Laiklik yobazları ve yobaz çeşitleri

Laiklik yobazları ve yobaz çeşitleri
 

Farklı görüş ve inanca sahip insanlarımızın birbirine olan saygısının zayıflatılmaya, yüce Türk milletinin birlik beraberlik olgusunu bu gibi erezyonlar ile tahrip etmeye çalışıldığı ve bu tartışmaların uç noktalara taşındığı şu günlerde, istismarcıların ve onların tuzaklarına düşen zavallı bir kaç grubun içinde bulunduğu hali görünce gündeme dair bilimsel birkaç meseleyi satırlarıma taşımak istedim.Acınacak halde olan bu bir kaç zavallı kanaatimce bu protestolarla hangi zihniyete hizmet ettiğini dahi bilmiyordur.Zira böyle bir basirete sahip olsalardı kuşkusuz ki farklı inanç ve kültürlere sahip olan insanların bu paralelde olan hürriyetlerini onlara çok görme hatasına düşmezlerdi.Müstesna olanlar hariç , nasıl ki edebi ve ahlaki sınırları aşan bir şekilde açık saçık giyinip gezen , gerekli dini olgunluğa ve karakterist olgunluğa kavuşmamış erkek yada bayanların hasta ruhlarını tahrik eden ve bu hastalığın ilerlemesine çanak tutan insanlara kimse karışmıyor ve isteyen istediği gibi bu şekilde giyinebiliyorsa en büyük saygı ve takdiri bizce hak eden , yaratan ve yaratılan arasındaki bağa ayak uyduran, bu doğrultuda bir Rab tanıyan ve o Rabbin emirlerini uygulamaya çalışan insanlarımızın başını örterek giyinmesine ve yüksek öğrenim görmesine de bir engel koyulmamalı , açıkça çifte standart uygulanmamalıdır.Bu insanlara iftira edip rejim düşmanı damgası basılmamalıdır.Kendi menfaaetlerine uymadığı noktada açıkça din düşmanlığı yaparak bu insanların eğitimine engel olup bu hakları ellerinden alınmamalıdır.Bu insanları dünyevi ilmlerde cahil bırakmaya kimsenin hakkı yoktur , buna yeltenen zihniyetler bu milletin gerçek düşmanıdır ki , insanımızı ikiye bölüp gücümüzü ve biribirimize olan saygımızı kaybettirmeye çalışmaktadırlar.Nasıl ki başı açık olan bizim kardeşimiz ise elbette başı kapalı olanda bizim kardeşimizdir.Her ikisininde inanç ve kültürlerine her bireyimiz saygı duymak durumundadır.Aksi halde milletimizin içine düşürülmeye çalışıldığı kuyu karanlık ve dipsiz bir kuyudur.


Yobaz, bütün hakikatler kendisine gösterildiği halde, kabul etmeyen, kendi indi ve hatalı görüşünde körü körüne ısrar ve inat eden kaba, cahil kimse demektir.

Her mesleğin, her ideolojinin yobazı olur. Mesela din yobazı, fen yobazı, devrim yobazı, evrim yobazı, siyaset yobazı, laiklik yobazı gibi çeşitli yobazlar vardır.

Yobazların en zararlısı, mal, para, makam elde etmek için yabancı ideolojilerin, dinde reformcuların ve mezhepsizlerin propagandalarını yaparak, milletin imanını, ahlakını bozan, satılmış, din, fen ve siyaset yobazlarıdır. Bu yobazlardan bazılarına birer misal verelim:

1- Cahil yobaz:
Din ve dünya bilgilerinden mahrum olanlardır. Bunlar, bölücülük yaptıkları gibi, din düşmanlarına çabuk aldanıp, zararlı yollara kolayca sürüklenebilir. Osmanlı tarihini kana boyayan Patrona Halil, Kabakçı Mustafa, mehdiyim diyen Celâli gibi kimseler bu yobazlardandır.

2- Din yobazı:
İlimleri biraz varsa da, sinsi maksatlarına, mala, mevkiye kavuşmak için, bilmediklerini veya bildiklerinin tersini söylerler ve yaparlar. İslamiyet’in dışına çıkarlar. Kötülükte, dini yıkmakta, cahillere örnek olur, rehberlik ederler.

3- Fen yobazı:
Gençlerin imanlarını bozmak, bunları dinden, İslamiyet’ten ayırmak için, uydurdukları şeyleri fen bilgisi, tıb bilgisi, ilericilik olarak anlatıp, “Din kitapları bu bilgilere uymadığı için yanlıştır, bunların gösterdiği yolda yaşamak gericiliktir” derler.

4- Devrim yobazı:
Devrim deyimi, Batı dillerindeki revolution deyiminin çift anlamını taşımakta ve hem dönüşme, hem de zorla değiştirme, [ihtilâl] anlamlarındadır. Diyalektik maddeciliğe göre, evrim ve devrim birbirine kökten bağlıdır. Devrim, evrimin zorunlu sonucudur. Devrimci yobazlara göre, bütün dünya, dinden uzaklaşarak mutlaka komünist olacaktır.

5- Evrim yobazı:
Kimi ilk insanın bir hücreden, kimi maymundan, son olarak da ayıdan geldiğini ileri sürenler çıktı. Bilimsel olarak, bunların yanlışlığı ispat edildiği halde, kabul etmez, kendi yanlış görüşünde körü körüne inat edip, maymun soyu olduğunda ısrar eder.

6- Siyaset yobazı:
Kendisi iktidarda olmadığı müddetçe, diğer partilerin hepsi demokrasi düşmanıdır, ülke ise baştanbaşa sefalet ve karanlık içindedir. Muhalifleri iyi bir şey yapsa da desteklemez. Onun vazifesi iyiye köstek olmaktır. Seçimi kaybetse de, zafer yine onundur.

7- Laiklik yobazı
: Önce laiklik nedir? Laikliğin ne olduğunu yetkili bir ağızdan, Anayasa hukuku profesörü Ali Fuat Başgil’den öğrenelim:
Ord.Prof. Başgil diyor ki
(Laiklik, Batı hukukunda, din ile devletin ayrılması, devletin din, dinin de devlet işlerine karışmaması, dinin manevi hayatın nizamı olarak hüküm sürmesidir. Laikliğe bağlı olarak üç türlü devlet sistemi vardır:

1- Laik olan devlet sisteminde:
Din ve devlet birbirinden ayrılır ve biri diğerine karşı muhtar (autonome) bir vaziyet alır. Devlet din bezirgânlığı yapmadığı gibi, din düşmanı da kesilmez. Böylece laiklik en iyi bir itidâl ve muvazene sistemidir. Din hürriyeti, ancak laik bir devlette gün görüp yaşayabilir.

2- Dine bağlı devlet sisteminde:
Bu sistemde, bir zamanlar Batı’da olduğu gibi, din görevlileri memurlaşır, birtakım hurafe ve taassuba kapılabilir.

3- Devlete bağlı din sisteminde:
Diyanet siyasete kurban edilir. İktidar, din adamlarına hakim olur. Dini kurumları onlar kurup, onlar kapatır. Maaşını, mükafat ve cezasını onlar verir. Din adamları memurlaştırılarak emir kulu haline sokulur. Hiçbir muhtariyet ve salahiyeti kalmaz. Dinsizlik, din ve din adamları ile alay etmek moda haline gelir.)

Laiklik birinci maddede bildirildiği gibidir. Fakat laiklik yobazları, üçüncü maddedeki sistemi uygulamaya çalışırlar. Din yobazları dine düşmanlık etmekte, laiklik yobazları da laikliğe düşmanlık etmektedir.

Ne yobazı olursa olsun, yobazlık aşırılıktır. İslamiyet aşırılıktan uzak orta yoldur.
 
Toplam blog
: 27
: 2474
Kayıt tarihi
: 28.02.07
 
 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunuyum , şu an ev hanımıyım. Doğru itikat bilgilerini islam..