Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

Lamine ile Laminat Farkı

Lamine ile Laminat Farkı
 

Laminat parke, sıkıştırılmış talaşın reçineyle karıştırılması sonucu elde edilen ahşap alaşımın üzerine desen kağıdı ve desen kağıdını koruyan şeffaf aşınmazlık tabakasından oluşurken; lamine parke, en altta kontra plak orta katmanda hızlı yetişen kavak vb. ağaç ile en üstte değerli ağaç denilen yetişmesi uzun yıllar alan bir ceviz, meşe gibi ağaçlarda oluşur.

Laminat parke gelişen teknolojiyle beraber, gerçek ağaca desen ve renk anlamında çok yaklaştı. Öyle ki bazı dünyaca ünlü laminat parke üreticilerinin ürünleri masif parkeden farksız bir görünüme sahip.

Kalite anlamında değerlendirildiğinde ne yazık ki yerli laminat parke üreticilerinin çoğu sınıfta kalıyor. Bunun nedeni tamamen maliyet. Zaten bu ürünlerin tercih edilmesinin sebebi de tamamen maliyet. İyi bir laminat parkenin kullanım ömrü 10 yılları bulmakta iken, sırf maliyetlerinden dolayı tercih ettiğiniz bir ürünün kullanım ömrü 3-4 yılla sınırlı kalıyor. 3-4 yıllık bir süre zarfında malzeme üzerinde ciddi deformasyonlar yaşanıyor.

Lamine parke, üretiminde tamamen ağaçtan faydalanılması nedeniyle ahşabın konforunu, sıcaklığını daha yakından hissetmemize sebep oluyor. Lamine parke üretiminde kullanılan ağaçların ticari amaçla yetiştirilen ağaçlar olduğunu belirtmekte fayda var.

Lamine parke, laminat parkeye oranla daha fazla ahşap hissini hissetmemizi sağlar.

Lamine parke kullanıma bağlı olarak değişkenlik gösterse de 6-7 yılda bir sistre ve cila atılmasında fayda var. Bu sayede üzerinde oluşan çiziklerde giderilmiş olur. Laminat parke sistre ve cila gerektirmez.

Lamine parke daha kalın olduğu için ısı ve ses yalıtımını daha fazla sağlar.

Lamine parke ıslanmaya karşı daha fazla dayanım gösterir.

Laminat parke, lamine parkeye oranla daha uygun fiyatlıdır.

Her ikisi de geri dönüştürülebilir.

E1 ve Blue Angel sertifikalı ürünler insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratmaz.

Satış ve Uygulama

Kullanılacak bölgenin ticari yoğunluğuna göre malzeme tercihi yapılmalıdır. Lamine ve laminat parke kendi içinde de farklılıklar göstermektedir. Daha detaylı bir bilgilendirme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 10
: 605
Kayıt tarihi
: 17.05.16
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum. İç mekan dekorasyon tasarımlarımı Milliyet ga..