Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '16

 
Kategori
Yolculuk
 

Latin Amerika'yı 2 saatte gezdik

Latin Amerika'yı 2 saatte gezdik
 

Dr. Süleyman Koç'un gezisinde izlediği yolu gösteren harita.


75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 18 yıldır Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışan Dr. Süleyman Koç, geçen ay Milas'ta büyük beğeni toplayan bir sunum etkinliği gerçekleştirmişti. Bir yandan sunumu izleyemediğim için hayıflanıyor, diğer yandan da Güllük'teki 3 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamalarına, Güllük Turizmini Geliştirme ve Çevre Koruma Derneği olarak nasıl bir etkinlikle katkı koyabiliriz diye düşünüyordum. İkisi birleşince ve Süleyman Koç da Güney Amerika gezisindeki izlenimlerini, fotoğraflar, videolar, müzik ve belgeler eşliğinde paylaşacağı sunumunu Güllük'te de yapmayı severek kabul edince, güzel bir kültürel etkinliği, Milas Belediyesi'nin teknik desteğiyle gerçekleştirdik.
Güllük Belediye çay bahçesinde saat 21:30'da başlayan etkinlik boyunca, Süleyman Koç, 51 günde 51 bin kilometre yol yaparak, gezdiği 8 Güney Amerika ülkesini (Brezilya, Arjantin, Uruguay, Şili, Bolivya, Peru, Ekvator, Kolombiya) tarihinden, doğal güzelliklerinden, yemeklerden, içkilerden, müzikten, Güney Amerika'nın önemli siyasi ve sanatsal kişiliklerinden ve yaşadığı anılardan, tanıdığı kişilerden söz ederek sürdürünce, iki saatlik keyifli bir yolculuk yapmış olduk.
 
Atatürk ve Che
 
Süleyman Koç, "Sırt çantasıyla yaptığım ilk yol hikayem" diye nitelendirdiği etkinliğe, Che Guevera için yapılan ve Nathalie Cordone'un seslendirdiği, ezgisi pekçoğumuza tanıdık "Hasta Siempre (Sonsuza Kadar)" adlı şarkının adını vermiş. (Koç, sunumuna bu şarkıyı dinleterek başladı.) Ernesto Guevera'nın henüz 23 yaşında bir tıp fakültesi öğrencisiyken yaptığı ve "Motorsiklet Günlüğü" filmine konu Latin Amerika gezisinden esinlenen Koç, bir düşünü gerçekleştirdiğini anlattı. "Dünyanın birçok ülkesini gezdim, ancak daha büyük bir lider göremedim" dediği Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra, kendisini en çok etkileyen ve hayran olduğu kişinin Che olduğunu söylemesi alkışlarla karşılandı. (3 Temmuz'da gerçekleşen bu etkinliğin öncesinde, 2 Temmuz 1993'deki Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenler de alkışlarla anıldı.)
 
Etkinliğin başındaki kısa açış konuşmamda belirttiğim gibi; Süleyman Koç, keyifli ve bilgilendirici sunumuyla, bizlere gerçek bir "Gezgin"in nasıl olması gerektiği konusunda önemli ip uçları verdi; ayrıca, benim gibi birçok katılımcıyı, böyle bir geziyi gerçekleştirmeye heveslendirdi.
 
Süleyman Koç kimdir?
 
Milas Devlet Hastanesi'nde 18 yıldır genel cerrahi uzmanı olarak çalışan Dr. Süleyman Koç, 1969 Kahramanmaraş Andırın doğumlu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Sudan Darfur Kampı'nda ve Pakistan'da sel felaketi sonrası mesleki çalışmalarda bulunmuş. Evli ve iki çocuk babası.
 
Gülçin ERŞEN – 5 Temmuz 2016 / Güllük
 
Toplam blog
: 134
: 869
Kayıt tarihi
: 06.07.11
 
 

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu (İletişim Fakültesi) Radyo ve Televizyon Bölümü mezun..