Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Lavaş ekmekli yayla kebabı

Lavaş ekmekli yayla kebabı
 

Bursa' ya tatile gittiğimiz de yemiştik ve tadı hala damağımda kaldı, burda yapmıyorlar, Bursa' ya gidersek gezmeye tekrar yeriz artık, kendim evde denemedim belki tutturamam diye, aslında elim çok lezzetlidir benim, mutlaka yemenizi tavsiye ederim, tarifini vereyim, şimdiden afiyet olsun.

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)
Malzemeler:
150 gram bonfile,
150 gram baharatlı acılı köfte, (İncecik hazırlanmış)
150 gram piliç eti,
2 çorba kaşığı tereyağı,
100 gram domates sosu,
2 diş sarımsak,
1 adet domates,
3 adet biber,
Tuz, karabiber, kırmızıbiber,

Yemeğin Tarifi
Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin. Domates sosunu ilave edin.

Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün. Pişirilen etleri karışık olarak dizin. Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin.

Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin. Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.

AFİYET OLSUN....

Resim: Ne pişirsem. com'dan alınmıştır.....

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..