Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

LEKE TEDAVİSİ

LEKE TEDAVİSİNİ NEDEN KIŞ AYLARINDA YAPTIRMALISINIZ?

En basit haliyle cilt üzerinde oluşan lekeler, yanlış tedavi uygulamaları, sivilceler ya da güneşten kaynaklanmaktadır. Güneş lekeleri en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Güneş lekeleri, cildin yapısını etkileyen zararlı güneş ışınlarından kaynaklanır. Güneşten gelen UV ışınları, cilt pigmentasyonundan sorumlu olan melanositlerde artışa neden olur. Bu artışın sonunda ciltteki melanin seviyeleri yükselir ve ciltte lekeler oluşmaya başlar. Bu lekelerin yoğunluğu zaman zaman azalabilir veya artabilir.

Cilt güneşe maruz kalmaya devam ettikçe yeni lekeler oluşur ve var olan lekeler daha koyu ve belirgin hale gelir. Güneş lekesi oluşumunu etkileyen bir diğer faktör ise genetik yatkınlıktır. Güneş lekeleri, açık tenli, hassas ciltli ve genetik yatkınlığı olan kişilerde daha yaygındır. Ayrıca hormon seviyelerindeki değişiklikler ve yanlış kozmetik uygulamalar ciltte kolaylıkla lekelere neden olabilir.

Ciltteki tüm lekelerin tedavisi Thulium ile mümkün

Ciltteki lekeler en sık görülen cilt problemlerinden biridir. Ciltteki lekeler hamilelik veya diğer ilaçların kullanımı gibi birçok sorundan kaynaklanabilir. Cilt lekeleri Thulium lazer ile çok kısa sürede tedavi edilebilir. Güneş ışığı, hamilelik ve doğum kontrol hapları özellikle yaz aylarında bu lekeleri artırabilir. Son teknoloji ve onaylı Thulium lazer ekipmanının kullanımı uzman ellerde çok güzel sonuçlar alınabilir. Thulium lazer tedavisi basit, ağrısız ve tüm cilt tipleri için uygundur.

Thulium lazer ile cilt lekelerini tedavi ederken, lazer ilk olarak cilt tabakasında ortalama 100 mikron genişliğinde 30.000 mikrokanal açmak için kullanılır. Bu açık mikro kanallar sayesinde cilt için hazırlanan serum cildin alt katmanlarına ulaşabilir. Lazer yöntemiyle açılan mikrokanallar aracılığıyla özel serumun pigmentlerinin cildin alt katmanlarına doğal olarak ulaşmasını sağlayarak cilt bütünlüğünü oluşturmaya çalışır. Ayrıca cilt parlak ve doğal bir görünüme kavuşabilir. İşlem sırasında hastanın tercihine göre lokal anestezi uygulanabilir. Cilt yapısı ve leke düzeyine göre tedavi süreci belirlenir. 4 uygulamadan sonra lekeler gözle görülür şekilde iyileşir. Yan etkilerinin olmaması ve tedavi sonrası iyileşme süresinin kısa olması sıklıkla tercih edilmesinin en önemli nedenleridir.

Thulium lazer uygulamalarının en büyük avantajı seans süresinin çok kısa olmasıdır. Bir tedavi süreci, sonuçlara ulaşmak için yaklaşık 7 ila 10 dakika sürer. İşlem sırasında anestezi gerekmez ve hasta ağrı veya acı hissetmez. Thulium lazer leke için uygulanacak ise doza göre cilt üzerinde işlem sonrası oluşan kızarıklık süreside değişmektedir. Yoğun enerji uygulandığında ortalama 1 hafta kum tanesi şeklinde aşırı soyulma olmadan minik cilt döküntüleri olmakla beraber iğnesiz mezoterapi şeklinde daha düşük enerji uygulandığı için ciltte 3-4 saat içinde kaybolan sadece kızarıklık oluşmaktadır. Yüksek doz uygulamada seans aralığı 8 hafta iken düşük doz uygulamasında seans aralığı 2 haftadır.

Thulium lazer tedavisi sonrası özel bir uygulamaya gerek yoktur. İşlem sonrası cildi güneştin olumsuz etkilerinden korumak gerekir. Aksi halde güneş tekrar leke sorunlarına yol açabilir. Bu sebeple leke tedavilerinin kışın yaptırılması kişilere kolaylık sağlarken işlemden alınacak etkiyi de artıracaktır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 

 

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..