Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

07 Ağustos '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Lezzet tarifi

Karnımız çok aç ne yiyelim derdine düştük. Size öyle bir tarif vereceğim ki daha önce böyle bir lezzet tatmadım diyeceksiniz. Öncelikli olarak Deniz Levreklerini balıkçınızdan alıp evinize yol alırsınız. Bu arada tarif iki kişilik. Kullanacağımız malzemeler: Levreklerimizin sığacağı kadar büyük bir fırın, fırın torbası, 1 baş kuru soğan, 2 ya da 3 adet taze soğan, göz kararı mantar, dilimlenmiş limon, göz kararı zeytinyağı tuz, karabiber, maydanoz.

Levrekleri sevgi ile yıkadıktan sonra evde mutlaka sevgiliniz de olsun, fırın torbasına yerleştirdikten sonra kuru soğanı, taze soğanı, mantarı, dilimlenmiş limonu, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve maydanozu pişirme torbasının içerisine uygun bir biçimde yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra asıl büyüleyici işleme geçeceğiz. Sos hazırlama; fırın torbasının altında biriken tüm sıvıyı ayrı bir kapta toplayarak içerisine göz kararı sarımsak, limon ve hardal karıştırarak fırından çıkan balığımızın üstüne boca edip her şeyin tadına varıyoruz.

Afiyet olsun.

Bu arada tarif babam Metin AYTÜRK’ten alıntıdır.

 
Toplam blog
: 10
: 715
Kayıt tarihi
: 31.07.09
 
 

1973 yılında kışın çamuru yazınsa tozu meşhur olan (şimdilerde öyle değil) Eskişehir'de doğdum il..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara