Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

31 Ekim '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Lezzetli Pratikler İpucu Bilgiler

Lezzetli Pratikler İpucu Bilgiler
 


* 3 tatlı kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırarak hazırlayacağınız sosu, patates salatalarınıza ilave ederek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz...


* Salça soslu tavuk için, 1 parça tavuk göğsünü ince şeritler halinde doğrayın. 1 rendelenmiş domates, 1 rendelenmiş soğan, 2 yemek kaşığı salça, kekik, tuz ve 1 yemek kaşığı yağı karıştırın. Tavuk etlerini sosun içerisine koyup 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda tavaya alarak kısık ateşte yarım saat pişirin...


* Kesme tahtasında doğradığınız sarımsakların bıçağınıza yapışmasını önlemek için, kesme tahtasının üzerine bir miktar tuz serpin. Bu sayede, doğranan sarımsaklar bıçağa yapışmayacaktır...


* Tavuklu pirinç salatası için, 2 çay bardağı pirinci haşlayıp yayvan bir kaba alın. Ayrı bir kapta 80 gram haşlanmış tavuk eti, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı rendelenmiş soğan, 1 tutam maydanoz, zeytinyağı, limon ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımı pirincin üzerine ilave edin ve domatesle süsleyerek servis yapın...


* Bayat ekmekleri dilimleyip, üzerine az miktarda süt serpin. Üzerlerine domates ve taze kaşar peyniri koyup, peynirler eriyene kadar fırında kızartın. Hazırladığınız bu aperatifi kekik ve karabiber serperek sıcak servis yapabilirsiniz...


* İki renkli puding için, 1 paket kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin. Ortası delik olan kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi içerisine dökün ve buzdolabında soğutun. Kakaolu puding soğurken aynı yöntemle muzlu pudingi pişirin ve soğumuş kakaolu pudingin üzerine dökün. 1 saat dolapta beklettikten sonra pudingi kalıptan çıkartarak servis yapabilirsiniz...


* Pasta veya kurabiye yapımında kullanacağınız margarini kolay yoğurmak için rendenin iri delikli bölümü ile rendeleyebilirsiniz. Ufak parçalara ayrılan margarin, elinizin ısısı ile malzemelere çok daha hızlı karışacaktır...


* Ballı mus için; orta boy bir kâsede 4 yumurta sarısı, 1 su bardağı bal ve 1 çorba kaşığı portakal suyu çırpın. Ayrı bir kapta 4 yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın ve ballı karışıma ekleyin. Karışımı ayaklı bardaklara doldurun ve 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın...


* Elma şekeri için, 3 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın. İçerisine yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası ve 1-2 damla limon ekleyin. 15 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve tahta çubuklara geçirdiğiniz elmaları bu karışıma 2 kez batırıp, soğumaya bırakın...


* Sakızlı muhallebi için; 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker ve 2 paket vanilyayı çırpma teli ile karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca içerisine 1 parça damla sakızı atıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve 1 yemek kaşığı margarin ekleyip 5 dakika mikserle çırpın...


* Sofranızda kullanacağınız çiçekleri seçerken birkaç ayrıntıya dikkat etmeniz yerinde olur. Seçtiğiniz çiçek lilyum gibi yoğun kokulu bir çiçekse iştah kapatabilir. Ayrıca sofra hijyeni için hazır çiçek sepetleri yerine, çiçekleri kendiniz uygun bir vazoya yerleştirerek kullanabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..