Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Dünya
 

Libya'da savaş başladı!

Libya'da savaş başladı!
 

Hatırlar mısınız, Afganistan’da sözde komünizme karşı mücadele amacıyla Taliban kurulmuş ve son model silahlarla donatılarak, Rusların üzerine salınmıştı. Hatta Rambolar bu konuda film bile çekmişlerdi.  

Sonra Taliban ne yaptı? Bildiğiniz gibi halen Afganistan’da iç savaş sürüyor. ABD önderliğindeki emperyalist güçler, içine bizi de dâhil ettikleri sözde Nato gücü ile insanların canına kıymaya devam ediyorlar. İnsanlar üzerinde son teknoloji ürünü silahlar çok rahatlıkla denenip, kimin öldüğüne bile bakılmıyor. Halkın üzerine ölüm yağdırılıyor. Ve Afganistan toprakları; çok uluslu, emperyalist güçlerin silah deneme merkezi haline dönüştürüldü.  

Kendi yarattıkları El Kaide türü terör örgütünü bahane ederek, Afganistan’ın tabi zenginlikleri sömürülüp, uyuşturucu trafiğini kontrol ediyorlar.  

Evet, şimdi aynı oyun Libya üzerine deneniyor. Dün akşamdan itibaren, ABD, Fransa, Kanada ve İngilizlere ait uçaklar, sözde Libya Lideri Muammer El Kaddafiyi durdurup, halkın can güvenliğini (!) koruma gayesi ile Libya üzerine bomba yağdırılmaya başlandı.  

Ne gibi silahların denendiğini bilen yok. Ölen nasıl olsa Libya halkı! Libya’ya yapılan saldırı, alsında tek yönlü, teknoloji üstünlüğü olan güçlerin bir gövde gösterisi.  

Libya üzerine yağdırılan bombaların ne içerdiği belli değil. Bunu soruşturabilecek bir güçte yok. Kendilerini dünyanın efendisi sananlar, dünya barışını açıkça tehdit ediyorlar. Sözde insan haklarını savunanlar, silahla işgal ettikleri ülkelerin tabi zenginliklerini sömürüyorlar. Hiç kimse Kaddafi’nin halk üzerine ateş açtığını söylemesin. Irak’ta aynı senaryo oynandı. Saddam’a katil denildi, ancak ABD Irak’ı işgal edip 1.5 milyon insanın ölümüne neden oldu. Irak’a ne demokrasi geldi, ne de insan hakları! Olan; Irak halkının malı olan tabi zenginliklerin, ABD ve payandaları tarafından sömürülmesidir.  

ABD ve İngiliz emperyalizmine, Fransa, Kanada ve Almanya’da katıldı. Daha düne kadar Kaddafi’nin boynuna sarılan, çadırlarda yatıp kalkan İtalya Başbakanı Berlusconi, bu gün bu emperyalist çete içinde görev almasa da, onlara üs temin ederek, kıyısından köşesinden sömürüye ortak olmaya çalışıyor. Daha düne kadar, kendi şirketlerine Libya’dan iş almak için, Kaddafi’nin önünde takla atan İtalyanlar, yaptıkları ile dünyadaki sömürü düzeninin nasıl işlediğini bir kere daha gösterdiler.  

Televizyonlardan canlı olarak izlenen savaşta: Silahlar; yerden, havadan, denizden ve deniz dibinden hedeflere gönderiliyor. Burada bir nevi silah teknolojisi sergileniyor. Gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere nasıl silah pazarlanabilir onun gösterisi yapılıyor. Yani, son teknoloji ürünü silahların denendiği açık bir fuar alanı olarak Libya kullanılıyor.  

Bir de bu savaşın amacı, Irak, Afganistan işgalleri ile kazanılan tecrübe ışığında, üretilen yeni teknoloji ürünü silahların kendi toraklarında denenmesi yerine, yabancı topraklar üzerinde denenmesi ve kendi halkına gelebilecek her türlü tehlikeyi nasıl savuşturacağının test edilmesidir. Amaç kendi toprakları ve halkı üzerinde silahların oluşturabileceği her türlü kirliliği, psikolojik baskıyı önlemek!  

Libya’ya yapılan saldırıda; öylesine büyük bir güç dengesizliği var ki! Güç gösterisi yapanların neyi, neden savundukları bile belli değil!  

Libya’da isyanı çıkartanlar kim? Bu isyancıları kim destekliyor? İsyancıların belli bir lideri var mı?  

Bu Kuzey Irak’ta oluşturulan, kukla Kürt yönetimi gibi, belli bir aşiretin, Libya’nın belli bir bölgesine hâkim olmasını amaçlayan operasyon gibi geliyor. Bingazi ve çevresinde yaşayan aşiretin başlattığı bir ayaklanmaya, ABD ve batı gözü kapalı destek verip, Libya’nın tabi zenginliklerini istedikleri gibi sömürmek istiyorlar. Amaç hiçbir zaman insan hakları, halkların özgürlüğü, demokrasi değil. İşte Irak ve Afganistan’da yapılanlar ortada. Ayrıca Libya’nın kuzeyinde büyük bir alanı uçuşa yasak bölge ilan ederek, Libya’nın denize olan bağlantısını kesip, Libya yönetimini çöle hapsettiler.  

Bildiğiniz gibi ABD düşman ülke tanımını yaparken, bir takım ülkelerin isimlerini anmıştı. Ve sırası ile o ülkelere karşı saldırılar olmaya ve işgal edilmeye devam ediliyor. Libya işgali başarılı olduktan sonra, Irak işgalinden sonraki sürece benzer bir süreç yaşanıp ve sonra tekrar başka bir hedef ülke seçilecektir.  

Libya saldırısı ne ilktir, ne de son olacaktır. Sırada başka ülkelerde vardır. Bu saldırıya katılan ülkeler silah tüketerek kendi iç ekonomilerini canlandırmak ve işsizlik ile mücadele etmede kullanacağını söylemek için ekonomist olmak gerekmemektedir.  

Ne dersiniz? Bir sonraki ülke, kapı komşumuz Suriye olabilir mi?  

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..