Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '19

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Limonun Cilde Faydaları

Çorbalarımıza eşsiz bir tat katan, özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bizleri koruyan, hafif mayhoş tadı ile salatalarımızı lezzetlendiren limonun genel sağlığımızın yanı sıra cilt sağlığımıza da mucizevi katkıları olduğunu biliyor muydunuz?

Doğal bir antibiyotik olarak cildimizi bakteri ve mikroplardan arındıran limon; cildimize sürüldüğünde cildimizdeki sebum miktarını kontrol altında tutuyor, cildimizi güzelleştiriyor ve sivilce, akne problemimizden kurtulmamıza yardımcı oluyor.

Aynı zamanda tonik etkisi gösteren limonun faydaları arasında cildimizdeki siyah nokta ve lekeleri gidermesi de bulunuyor.

Limonun cilde faydalarından bahsetmek istediğimiz bu yazımızda aynı zamanda en etkili limon maske tariflerini de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Limonun Cilde Faydaları Neler?

Vitaminler ve mineraller açısından harika bir besin olan, cilt bakım maskelerimizde sık sık kullandığımız limonun cildimize sunduğu mucizevi katkıları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

Cildimizdeki siyah noktalarla savaşıyor

Bileşenlerindeki sitrik asit sayesinde cilt gözeneklerimizi derinlemesine temizleyen limon; gözeneklerimizi tıkayan ve cildimizde kirli bir görünüme yol açan siyah noktalarla etkili bir şekilde mücadele ediyor.

Özellikle karbonatla birlikte kullanıldığında cildimizi makyaj kalıntılarından, bakteri ve mikroplardan arındırıyor.

Limonun siyah nokta giderici özelliğinden yararlanmak için 1 tatlı kaşığı karbonatla ½ tatlı kaşığı taze sıktığınız limonun suyunu minik bir kasede güzelce karıştırın. Ardından hazırladığınız bu karışımı cildinizde siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra cildinizi bol ılık suyla durulayın.

Karbonat ve limon suyu maskesini haftada bir sefer cildinize uyguladığınız takdirde cildinizdeki siyah noktalardan yaklaşık 3-4 ay sonunda kurtulabilmeniz mümkün!

Cilt lekelerine iyi geliyor

Cilt güzelliğimiz için oldukça yararlı bir besin olan limon; güneş ışınları yüzünden cildimizde beliren güneş lekelerini, koyu kahverengi lekeleri hatta sonradan cildimize yerleşen çilleri gideriyor.

Lekelerin rengini en az birkaç ton açarak, daha aydınlık, ferah ve ışıltılı bir cilde sahip olabilmemize öncülük ediyor. Tüm bunları bileşenlerindeki L-askorbik asit isimli madde sayesinde sağlıyor.

Güçlü bir anti bakteriyel olarak bilinen limon, peeling etkisi sayesinde cilt hücrelerimizi yenilediğinden cildimizde sağlıklı ve sorunsuz hücre ve cilt tabakası oluşumunu adeta teşvik ediyor. Böylelikle cildimize düzenli olarak limon suyu sürdüğümüzde lekesiz ve pürüzsüz bir cilde birkaç ay içerisinde kavuşmuş oluyoruz.

Cildinizdeki lekelerin rengini açmak, belirgin lekeleri hafifletmek adına yarımşar tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla saf gül suyunu bir kasede karıştırdıktan sonra cildinizdeki lekelerin üzerine parmak uçlarınızla, hafif hareketlerle ve fazla bastırmadan sürün. 15 dakikalık bekleme süresini takiben cildinizi bol ılık suyla yıkayın.

Limon suyunun cildinizde fazla kalması cildinize zarar verebileceğinden maskeyi 15 dakikadan daha uzun bir süre için cildinizde tutmamaya özen gösterin.

Bu maskeyi haftada 3-4 sefer cildinize uygulayabilirsiniz.

Peeling etkisi gösteriyor

En etkili cilt yenileyici malzemelerden biri olan limon suyu, cildimizin en üst katmanında bulunan ölü hücreleri yok ediyor.

Limonla tüm cildinizi derinlemesine temizlemek için 1 yemek kaşığı esmer şekeri, 1 adet yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyunu bir kasede homojen bir kıvam elde edene dek karıştırın.

Bu karışımı cildinizdeki siyah nokta, sivilce ve lekelerin yoğun olduğu bölgelere kalın bir tabaka halinde sürün. Ardından yüzünüzün geri kalan kısmına ince bir tabaka halinde maskeyi uygulayın.

20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü bol ılık suyla durulayıp, yumuşak bir havlu yardımıyla kurulayın.

Son aşamada cildinize cilt tipinizle uyumlu bir nemlendirici sürmeyi unutmayın.

Cildi besleyip, nemlendiriyor

Kuru cilt tiplerinin de kullanabileceği limon suyu; içerisindeki vitaminler sayesinde cildimizi beslerken, zeytinyağı ve balla karıştırılıp yüzümüze sürüldüğünde cildimizi nemlendiriyor.

Cildinizi nemlendirmek için birer çay kaşığı limon suyu, bal ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra yüzünüze sürün.

15 dakika sonra cildinizi suyla durulayın.

Ciltteki çatlak ve selülitlerin görünümünü hafifletiyor

Cildimizdeki çatlak ve selülitli bölgeye sürüldüğünde toparlayıcı ve sıkılaştırıcı bir etki göstererek, cildimizi gerginleştiriyor.

Basen, kalça ve baldır bölgenizdeki selülit ve çatlakların üzerinde bir adet limon dilimini 5-10 dakika gezdirerek, bu bölgelerde gözle görülür sıkılaşma elde edebilirsiniz.

Saç sağlığımızı gözetiyor

Cilt bakımımızın yanı sıra saç bakımımızda da gönül rahatlığıyla kullanabileceğimiz limon, saçlarımıza sürüldüğünde saç rengimizi en az birkaç ton açıyor.

Saçlarımıza kökten uca bakım yaparak, saçlarımızda yağlanmayı önlüyor.

Saç kırıklıklarına, dökülmelerine ve kopmalarına iyi gelen limon suyu; tırnaklarımıza sürüldüğünde tırnaklarımızı güçlendiriyor.

Dudaklarımıza sürüldüğünde ise dudak çatlaklarını gideriyor.

Son olarak, dişlere sürülen limon suyu; diş minemizi güçlendirerek, dişlerimizi beyazlatıyor.

Kısacası limon; cilt, saç, dudak, tırnak, diş bakımımızda güvenle kullanabileceğimiz eşsiz bir malzeme olma özelliği taşıyor.

UYARI:

Asidik bir yapısı bulunan limon suyunun cilde direk olarak sürülmesi, cildinizde kaşıntı, kızarıklık ve tahrişe yol açabilir. Özellikle kuru bir cilt yapısına sahipseniz; limonu bir miktar zeytinyağı, gülsuyu ya da bal ile seyrelttikten sonra cildinize uygulamalısınız!

Aksi halde cildinizde pullanma, kabarıklık, döküntü vb. yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.

Limonun cilde faydalarından bahsettikten sonra yazımızı en etkili limon maske tarifleri ile sonlandırmak istiyoruz.

Kırışıklık Giderici Limon ve Yeşil Çay Maskesi:

Anti-aging etki gösteren limon suyu ve mükemmel bir antioksidan olan yeşil çay ile hazırlayabileceğiniz bu maskemizi düzenli bir şekilde cildinize uygulayarak, erken yaşlanma belirtilerini en aza indirgeyebilirsiniz.

Malzemeler:

Yarım çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu

2 yemek kaşığı yeşil çay

1 çay kaşığı zencefil

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın.

Karışımı bir parça pamuk yardımıyla tüm yüzünüze yayarak, sürün.

Özellikle kırışıklıkların olduğu bölgeye daha yoğun bir şekilde uygulayın.

5 dakika limon maskesinin cildinizde kurumasını bekleyin.

5 dakikanın sonunda maskeden tekrar cildinize bir kat daha sürün.

10 dakika daha bekleyin.

Son olarak cildinizi bol suyla durulayarak, yumuşak bir havluyla kurulayın.

Maskeyi haftada bir tekrar cildinize sürebilirsiniz.

Cildi Beyazlatan Limon ve Domates Maskesi:

Cilt lekelerini gidermede oldukça başarılı olan limon ve domatesi kullanabileceğiniz bu maske, aynı zamanda cildinizin en az birkaç ton açılmasına da olanak tanıyor.

Malzemeler:

Yarım çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 yemek kaşığı saf organik bal

1 çay kaşığı kadar domates lapası

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri harmanlayarak, karıştırın.

Elde ettiğiniz maskeyi tüm yüzünüze parmak uçlarınızla sürün.

Maskenin 10 dakika cildinizde kurumasını bekleyin.

10 dakikanın sonunda cildinizi bol ılık suyla durulayın.

Maskeyi haftada bir sefer en az 2-3 ay boyunca cildinize uyguladığınızda daha beyaz ve genç bir cilt elde edebilirsiniz.

Kepek Karşıtı Limon Maskesi

Yalnızca genel sağlığımızı ve cilt sağlığımızı gözetmeyen limon suyu; saçlarımıza uygulandığında ise saçlarımızı güçlendirerek, canlandırıyor.

Daha gür, sağlam ve güçlü saçlara sahip olmamızı sağlayarak, saçlarımızdaki kepekleri yok ediyor.

Kepek sorununuzdan kurtulmak için kepek karşıtı limon maskemize bir şans verebilirsiniz.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

2 yemek kaşığı saf, organik zeytinyağı

Hazırlanışı:

Malzemeleri küçük bir kasede karıştırın.

Homojen bir kıvam elde ettiğinizde bu saç maskesini ılık suyla hafifçe nemlendirdiğiniz saç diplerinize iyice yedirerek, sürün.

Sıcak bir havlu ile saçlarınızı kapatın.

20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık suyla durulayın.

Kepek probleminizden tamamen kurtulana dek bu maskeyi saçlarınıza haftada bir sefer uygulayın.

 

 
Toplam blog
: 3
: 1107
Kayıt tarihi
: 12.07.18
 
 

Evli 3 çocuk anne doğa ve hayvan sevgisi dolu bir insan. Bayan küaförüyüm. Teknoloji, Bilgisayar ve..