Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '10

 
Kategori
ÖSYS
 

Lisans Yerleştirme Sınavı

Lisans Yerleştirme Sınavı
 

Yat, yat uyu…

Uyu, uyu, yat uyu….

Alfabemizde ki bu iki cümleyi öğrenerek eğitimimize başlamıştık...

Uyanmaya çalışan bir ülke vardı, Türkiyem. 1927 senesinden 1970 yılına kadar ilk okullarda okutulan alfabenin ilk sayfalarında ki Yat, yat uyu. Uyu, uyu, yat uyu sözcükleri çocuk beyinlere yazıldı yıllarca. 43 yıl yatıp, yatıp uyumayı öğrettiler, bizlere…

Bu sene LYS"ye girmeye hak kazanan 1 milyon 233 bin adayın 700 bin kişisi son gün olan 14 Mayıs’a kadar başvuru yapmayınca, ÖSYM işlemlerin yetişmediği gerekçesiyle, başvuru süresini iki gün uzattı. ÖSYM"nin açıklamasına göre LYS” ye girecek adaylar 18 Mayıs 2010 Salı günü saat 17:00"a kadar başvuruda bulunabilecek.

Daha önce süreyi uzatmayacaklarını söyleyen ancak başvuru toplamı 520 binde kalınca, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan yaptığı açıklamada, “Başvuru sayısı düşük değil.(Ayıptır sayın başkan 700 bin öğrenci başvurmamış !) KPSS, DGS başvuruları da denk geldiği için banka işlemleri ve başvuruda tıkanmalar oldu.( bizim buralarda bankalar boştu ve sistemler çok güzel çalışıyordu. Kayıt ve konaklama parası olmadığı için, kayıt yaptıramayan kim bilir kaç öğrenci var, Sayın ÖSYM başkanı Yarımağan) Belki de LYS sınavlarına yeterli başvuru olmadığı için, Üniversiteler boş kalacak, kontenjanlar dolmayacak. Vakıf üniversiteleri de boş kalacak. Böyle olunca, bu yıl tercih yapanlar çok şanslı. Neredeyse sınava giren her öğrenci üniversiteye girecek gibi gözüküyor.

Kayıtlar yarın sona erecek… LYS sınavlarına girecek öğrenci sayısı da kesinleşmiş olacak…

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..