Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Mahallenin en mutlu annesi eğitimi

Mahallenin en mutlu annesi eğitimi
 

Çok yakında, BURADA.

Tüm dünyada YOK SATAN ‘Mahallenin En Mutlu Annesi’ kitabının yazarı Devrim Şahin Atılkan gelen yoğun talep üzerine bu kitabın workshop uygulamasını hazırladı. Böylece kitabı okumaya fırsat bulamamış kişilere uygulamalı olarak içeriği aktarmayı amaçlamış.

AA-Mutlu Anne

Not: Eğitim online olarak googyoutüpçhoromee üzerinden ÜCRETSİZ olarak verilecektir.

Bu eğitimde, eğitmen, yediği kazıkların bileşkesini ‘tecrübe-deneyim ve ötesi’ adı altında anneciklerle paylaşacaktır. Eğitim gözler kapalı olarak dinlenebilir. Dinleme esnasında ‘uyuyan annelere’ eğitmen kızmayacaktır. Garanti edilir.

Hedef Kitle: 0-1 yaş arası anneler

Workshop içeriği

05.00 Güne ‘emzirme olumlaması’ ile başlıyoruz. Memelerimiz açıp (ki zaten açıktır, yanlışlıkla kapatmayın)

‘Önemli olan STRES YAPMAMAK, bol su iiiiiiiiç’ cümlesi 20 kere kendi kendine söylenir. Sinerji olsun diye eğitmenin ‘başla’ komutunu beklemek çok önemli!

05.30 Bebeğin ve annenin gazını çıkarma.

06.30 Bebeğin altını temizleme. Annenin altı, gün sonuna kadar bekletilebilir. ‘İlk Fırsat’ ta da temizlenebilir.

07.00 Bebekleri Pışılama..

07.15 ‘İlk Fırsatta’ Mit’i

Anneler için gerçekten böyle bir kavram var mı? Fırsat gelmiyorsa ayağına gidilebilir mi?

07.30 Kahve ve kahvaltı molası

 
AA-Mutlu Annee

Not: Bu mola ailedeki diğer bireylerin maduriyetlerini önlemek için düşünülmüştür. Koca, çoluk, çocuk varsa tez elden doyurulup evden gönderilir. Fırsat bulursanız siz de ağzınıza 2-3 lokma atabilirsiniz.

08.15 ‘Hoş geldin Anne’

Tahmini 15 dakika sürecek eğitim dilimi boyunca annelere Facebook-Twitter-Instagram vs. iletişim kanallarında aktif olma hakkı tanınacaktır. Her türlü paylaşıma izin verilecektir. Amaç, annenin sosyal kimliğinin sanal ortamdan silinmesini önlemek.

Not: Bu bölümde; elinizde, hastanede doğum odanızın kapısına veya odanıza astığınız strafor ‘hoş geldin bebek’ yazınız varsa yanınıza almanız ve anakucağınızın olması tavsiye edilir. Bu bölüm katılımcıların en keyif aldığı bölümdür.

AA-Mutlu aHosgeldin-Bebek-Strafor-Kapi-Susu__33011168_0

Eğitim başında; uyanan bebek kucağa alınacak memeler ‘yeniden’ açılacaktır. ‘Hoş geldin Bebek’ cümlesinin açılımının sadece ‘emzirmek, gaz çıkarmak, alt değiştirmek’ olmadığı ; ‘daha başınıza neler gelecek, neler ‘ diyerek annelere anlatılmaya çalışılacaktır. Bu aşamada emzirilen bebek anakucağına özenle konulacaktır. ‘Hoş geldin Bebek’ kavramının strafor bir yazıdan ibaret olduğu (Allah acılarını göstermesin elbette) örneklerle anlatılacaktır. Bu anlatımın sonunda saçları diken diken olan anneler arasında canlı çekiliş yapılıp, şanslı annemizin strafor yazıyı parçalaması izlenecektir. Bu bölüm katılımcıların en keyif aldığı bölümdür. Daha sonra diğer anneler tarafından parçalanan ‘hoşgeldin bebek’ yazısının görüntüleri sosyal medyada online paylaşılacaktır. Amaç, muhtemel postpartum (doğum sonrası) depresyonunu Allah’ın izniyle kovmuş olacağız.

NOT: BU EĞİTİM HAYAL ÜRÜNÜMDÜR. BU EĞİTİMİ DÜZENLEYECEK OLAN ÇIKARSA İLK GİDECEKLERDENİM:) 

 
Toplam blog
: 119
: 1401
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Ben kimim? Tüm sıfatlarımın dışında doğduğum günden beri bu sorunun cevabını bulmak için sürekli ..