- Kategori
- Güncel
Mahmut Karabucak’ı kaybettik

Adana onu çok arayacak.
Adana dün çok önemli ve değerli bir evladını kaybetti.
Sanayimizin öncülerinden Mahmut Karabucak dün aramızdan ayrıldı.
Rahmetli Mahmut Karabucak aile şirketi konumunda olan Özbucak Fabrikası ile Adana sanayisinde öncü rolünü üstlenmişti.
Teknolojik yeniliğin bir çoğunu Adanalı sanayici Mahmut Karabucak ile tanımıştı.
Sonraları bir ara sarsılan Özbucak yeniden ayağa kalkmış ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesislerine üretime devam ediyor.
Mahmut Karabucak, yeniliğe açık yapısıyla elbette sadece Adanalı sanayicilerin değil her şehirdeki sanayicilere örnek olmuştu.
Demokrat Parti’nin kurucuşarı arasında yer almış ve ilk il başkanı olarak görev yapmıştı.
Siyasi çizgisinden taviz vermeyen Mahmut Karabucak DP geleneğine ölümüne kadar sahip çıkmıştır.
DP geleneğini AP ve DYP dönemlerinde de aktif olarak siyasi çizgisine hizmet etmişti.
Rahmetli Hayrettin Erkmen’in DP’yi yeniden açtığında da bir kez daha kurucu ilk başkanı olarak görev yapmıştı.
Son seçimlerde son kez göz ağrısı, aşığı olduğu DP’ye evet mührünü basmayı Tanrı Karabucak’a nasip etmişti.
Spor adamı olarak da Adana’ya hizmeti dokunmuştu.
Gönül verdiği Mavi-Lacivertli renklere büyük hizmetler vermişti.
Adana Demirspor’un ilk sivil Başkanı olmuştu.
Adana Demirspor’u sahalarda başarıya koştururken, eşsiz yöneticiliğiyle görev süresi bitiminde Demirspor tarihinde ilk kez borç yerine kasasında nakit parayla yönetimi devreden ilk Başkan olmuştu.
Mahmut Karabucak’ın Adana’ya hizmeti sanayicilik, siyaset ve Adana Demirspor’la sınırlı değildi.
Bir zamanlar sahibi olduğu Vatandaş Gazetesi ve Matbaası ile de Adana’ya önemli hizmetler yapmıştı.
Çıkardığı Vatandaş Gazetesi kapıya kilit vuralı onlarca yıl olmasına rağmen hala bir efsane olarak Adanalılar’ın hafızasında yaşamaktadır.
Benim de Mahmut Karabucak adıyla tanışmam Vatandaş Gazetesi ve Adana Demirspor’la oldu.
Okula gitmeden Adana Demirspor maçlarına gitmeye başlayan biri olarak Mahmut Karabucak adı hafızama yazılmıştı.
Sonra okullu olup, okuma yazma öğrenince bir kez daha Mahmut Karabucak adıyla karşılaşmıştım.
Vatandaş Gazetesi sahibi olarak.
Küçücük yaşlarda Vatandaş Gazetesinin tiryaki olmuştum.
Zira, Vatandaş’ın spor sayfası Adana Demirspor haberleriyle dolu olurdu.
Mahmut Karabucak adı o günden bu yana benim için zikredildiği her yerde saygı gösterilmesi gereken bir isim oldu.
Her faninin yaşayacağı sona dün Mahmut Karabucak amcamız ulaştı.
Kalbi Adana ve Adana Demirspor sevgisiyle dolu Mahmut Karabucak’ı yarın 11.00’de Asri Mezarlığı’nda ebediyete uğurlayacağız.
Keşke son yolculuğuna gönül verdiği Adana Demirspor’un şampiyon olup Bank Asya Türkiye 1. Ligi’ne çıktığını gördükten sonra çıksaydı.
O zaman çok mutlu gitmiş olacağından eminim.
Ama, şanssızlıklar ve beceriksizlikler, Mahmut Karabucak’ın bu mutluğu yaşamasını, mavi-lacivertli bayrağın gururla dalgalandığını görmesine izin vermedi.
Mahmut Amca da acele etti, Konya’daki play-of maçlarını beklemedi.
Işık içinde yat Mahmut Karabucak.
Mekanın Cennet olsun.
Tanrı’nın rahmeti seninle olsun.
Seni Tanrı’ya emanet ederken, cumartesi başlayıp 30 Mayıs’ta bitecek play-off maçları sonunda Adana Demirspor’un şampiyonluğa ulaşmasıyla ruhunun daha da şad olacağından eminim.