Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '13

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Malatya sofrası

Malatya sofrası
 

İstanbul’da Malatya lezzetleri ararken tesadüfen karşılaştığım bir mekân Malatya sofrası. Restorana girip mönüye bir göz attığımda Malatya yemeklerinden oluşan kapsamı bir mönüleri olduğunu fark ediyorum.

Aya köfteli kulak çorbası ile yemeğe başlıyorum, ardından sofraya teşrif eden kiraz yaprağında ekşili köftenin lezzeti hafızada iz bırakıyor. Malatya sofrasının kuyruk yağı, tereyağıeklenerek odun ateşinde uzun süre pişiren kuzu yemekleri lezzetli dillere destan. İsmet İnönü’nün aşçısı İbrahim Baba’nın tarifine sadık kalınarak hazırlanan kağıt kebabın; bilhassa kağıdının temas ettiği alt tarafı harika.

Kuzu tandır çatılı dokundunuz mu lime lime oluyor, bağımlılık yaratacak bir lezzet. Trakya kıvırcık yerine Malatya'daki gibi doğal beslenen kuzu kullansalar tam bir başyapıt olur. Gereli kebap, kuzu dolma da mönüdeki denemeye değer diğer lezzetler.

Yemeklerin yanında sunulan tereyağlı bulgur pilavı da özen göstermişler. Fiyatlar ise makul sayılır, et yemekleri 15–18 civarı. Taş kadayıf ve tel kadayıf bu kuzu şölenini noktalıyorum. Malatya sofrası damak tadına düşkünler için bir cennet adeta. Yolunuz Bakırköy’e düşerse bir uğrayın pişman olmazsınız. Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

Malatya Sofrası: 0 212 583 79 79

 

 

 

 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..