Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

Maliye Bakanımız sayın Unakıtan'a...

Sevgili Blog okuyucuları,

Bugünkü yazımı, Ülkemiz insanının yaşam standardını önemli derecede etkileyecek bir konuya ayırmak istiyorum. Bu konuda tabi ki baş muhatabım, o bir vatandaş olarak beni muhatap kabul etsede etmesede Maliye Bakanımız Sayın Unakıtan.

Evet hemen hemen hergün değişik gazetelerimizde Bütçemizin gelir kalemleri ile ilgili muhtelif haberlere rastlamak mümkün. Bunlardan dikkatimi çeken son haberlerden birisi, "VERGİ YÜZSÜZLERİ" ile ilgili olanı.

Liste, Yaşar Bahçıvan'la başlayıp, hepimizin yakından tanıdığı jetpa holding ve TCDD gibi kamu ya da özel kişi ya da kuruluşlarla devam ediyor ve İlk 100'ün toplam borcu, diğer bir deyişle Devletin alacağı 9.105.906.092 YTL'ye yani eski deyişle dokuz katriyonu aşıyor.

Şimdi Sayın Unakıtan'a samimiyetle sormak istediğim, ya da maaşlarına kaynak bulunamayan memur ve emekliler adına, bir vatandaş olarak açıklanmasını istediğim hususları aşağıda sıralıyorum;

1-Bu vergi borçlulularının borçları hangi yılda tahakkuk etmişdir? Bu tahakkuk eden borçlar, bu güne kadar niçin tahsil edilememiştir?

2-Bu insanların yaşamlarını takibe aldınız mı? Bu insanlarla, yanılmıyorsam Sayın Adalet Bakanımızın dediği gibi "Onları VİP salonlarında görmek beni rahatsız ediyor." söylemine paralel olarak, Siz de, Onlarla Vip salonlarında karşılaşıyor musunuz? Bu karşılaşmalarınız sizi de rahatsız ediyor mu?

3-Bu insanlar, nerede oturuyorlar? 3-500 YTL'lik kiralık evlerde mi, yoksa havuzlu villalarda mı? Eğer ki 3-500 YTL'lik kirada değil de, havuzlu villalarda, güvenlikli sitelerde oturuyorlarsa, bunun kaynağını araştırttınız mı?

4-Bu borçları takip ve tahsille görevli memurlarınıza, bu borçların niçin tahsil edilmediğini sordunuz mu? Görevde ihmal söz konusumudur? Eğer söz kosu ise, bu memurlarınız hakkında işlem yaptırdınız mı?

5-Bu borçların tahsilinde, bugünkü mevcut yasalar çerçevesinde bir takım sıkıntılar var ise, bunların aşılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması hususunda TBMM'de gerekli girişimlerde bulundunuz mu? Bulunduysanız sonuç ne oldu?

6-Devlete borcu olan ve başında Türkiye Cumhuriyeti Devleti bulunan TCDD'nin 53.081.889 YTL'lik borcu için ne düşünüyorsunuz? Devletin, bir Kamu Kuruluşundan olan alacağını tahsil edememesi Sizce, komik mi yoksa normal mi?

7- Devletin, Kamu ya Özel Sektörden olan toplam alacağı, İktidara geldiğinizde ne kadardı, şimdi ne kadar?

8-Bundan 4-5 yıl önce, 200 milyar dolar olan borcumuzun 400 milyar dolarlara ulaştığı doğrumudur? Eğer ki doğruysa, bu güne kadar özelleştirmeden ve TMSF kanalı ile yapılan tahsilatlara rağmen, bu borcun artış sebebi nedir?

Sevgili Bakanımız ya da yetkililer bu konularda gerekli açıklamayı yaparlar ve de hakikaten memura ve emekliye kaynak bulamamalarındaki gerekçeleri sıralarlar ve aileleriyle birlikte milyonlarca insanı bu açıklamalarıyla inandırabilirlerse sorun yok. Ancak, bunu başaramazlarsa, önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimlerde bu kesimlerin yani milyonların gazabına uğrayacakları kesin....

Saygılarımla....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..