Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '22

 
Kategori
Futbol
 

Manchester City Rahat Kazandı

Manchester City, sahasında ağırladığı Bournemouth karşında zorlanmadı ve rahat bir şekilde farka ulaştı.

Guardiola, geçen haftaki kadrodan sadece tek değişiklik yaparak Jack Grealish’in yerine Riyad Mahrez ile başladı maça. Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte de oyunu Bournemouth’un sahasına yıktı ev sahibi takım. Gerçekten de oldukça boğucu bir baskı kurdu Manchester City ve birçok denemenin ardından 19. dakikada aradığı gole ulaştı. Sonrasında da kısa süre içerisinde farkı açtı.

City’nin geçen sezonki şampiyonluğunda önemli bir pay sahibi olan İlkay Gündoğan, Bournemouth karşısında da oldukça başarılı bir futbol ortaya koyarken güzel bir gole de imza attı. İlkay, Walker’dan gelen topu harika bir topuk pasıyla Haaland’a aktardı. Norveçli golcü, arkası dönük bir halde saklamayı başardığı topu üç kişinin arasından müthiş bir şekilde yeniden İlkay’a gönderdi ve İlkay Gündoğan da güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Tamamen Manchester City lehine tek taraflı geçen karşılaşmada Bournemouth, ilk defa bu golden kısa bir süre sonra, 21. dakikada rakip ceza sahası civarına gelebildi ve ilk şutunu çekti. Kaldı ki bu pozisyon da Bournemouth kalecisinin uzun topu sonucunda gelişti. Çünkü her topla çıkma denemeleri hüsranla sonuçlanmıştı.

Bournemouth’un bundan sonraki dakikalarda çok adamla rakip sahada pozisyon bulma çabaları ise kalelerinde gördükleri iki golle sonuçlandı. Çok adamla çıkma denemelerinde kaptırılan topların ilkinde Kevin De Bruyne, ikincisinde de Phil Foden’ın golü geldi.

City’nin ikinci golünde Kevin De Bruyne’nin vuruşu, sözle anlatmanın sınırlarını aşan bir güzellikteydi. Belçikalı oyuncu, futbol resitaline bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Onu izlemek büyük bir keyif.

Maçın başındaki bir pozisyonda uygun durumdaki Haaland’a pas vermeyip kendi vurmayı tercih eden Phil Foden’ın yerine ikinci yarıda Jack Grealish sahne aldı. Elbette o da önemli bir oyuncu ama bu maçta da beklentileri çok fazla karşılayabildiğini söyleyemeyeceğim. Fakat onun aksine, Barcelona’ya transferi söz konusu olan ve Guardiola’nın takımda kalmasını çok istediği Bernardo Silva, oyuna girdikten sonra çok fazla katkı sağladı.

Haaland, seyircisiyle bu ilk buluşmasında istediği topları alamadı. İlkay’ın golünde mükemmel bir asiste imza atan Norveçli futbolcu, 74. dakikada sahayı buruk bir şekilde terk etti.

Denemelerden vazgeçmeyen, sürekli arayış içerisindeki Guardiola’nın takımı, bu sezon da Premier League’in en önemli şampiyonluk adaylarından birisi. City’nin en büyük hedeflerden biri de şüphesiz Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. Haaland transferi ile ses getiren Manchester City’nin bu sezonki yolculuğunu merakla izleyeceğiz…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..