Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Mancini, Galatasaray'da ne yapar?

Mancini, Galatasaray'da ne yapar?
 

İlle de yabancı hoca getirilecektiyse; 1 şampiyonluk, 1 süper kupa kazandıran Lucescu; çok daha doğru bir tercih olurdu.


Mancini, Galatasaray'da ne yapar? Bu soruyu aslında en önce, Türk Futbolunun en başarılı teknik adamını gönderip yerine Mancini'yi getirenlere sormak lazım ama... Onların cevabını beklemeden, biz yine kendi cevabımızı kendimiz verelim. Ne dersiniz?

Değil Mancini, bu sezon hangi hoca gelirse gelsin Galatsaray'a; Terim sonrası yarım kalmış bu sezonun sonunu büyük bir başarıyla, şampiyonlukla taçlandıramaz!

Fatih hocanın yerine Mustafa Denizli gelseydi,  camiayı ve takımı Terim'den sonra en iyi tanıyan 2.yerli hoca olan Denizli; hem sezonun kalanını başarıyla tamamlardı hem de camianın çok da yabancısı olmadığından, uyum dönemi; zaman kaybına dönüşmezdi Galatasaray adına ve takım, sezon sonunda Şampiyonlar Ligi'ne de gidebilirdi belki...

Ancak Türkiye ve Süper Ligin yabancısı Mancini'nin yönettiği Galatasaray; bu sezonu 3. bitirebilirse; " Galatasaraylım. " diyen herkes, bu sonucu öpüp başına koysun! Ben bunu bilir, bunu söylerim.

Mancini'nin  futbol talihi, Terim'de olsa; Fatih hoca da şampiyon yapardı Manchester Ctiy'i... Hem de İngiltere Premir Ligi'nde, +92 ve 94'te atılan gollerle şampiyon olacak kadar şansı yüzüne gelen, Mancini dışında tek bir teknik adam örneği daha var mıdır acaba Dünya Futbol Tarihinde?

Bakmayın siz İnter'le üst üste 3 kez şampiyon olmasına. O şampiyonlukların ilk 2'si İtalya'daki şike sıkandalının hedsiyesidir Mancini'ye. İlkinde 3.bitirdiği sezonda Juventus'la Milan sayesinde şampiyon olmuştur. İkincisindeyse Juventus 2.ligde, Milan - 8 puanla lige başlamış. Varın gerisini siz hesaplayın.

O şartlardaki İnter'i, - yabancı teknik direktörlere zerre tahammülü olmayan İtalyan futbol lobisi izin verse - güle oynaya Fatih Terim de şampiyon yapardı. Hiç şüpheniz olmasın.

Fatih Terim'i kovup yerine Mancini'yi getirenler; Türk Futbolunun Avrupa'daki en başarılı temsilcisi Galatasaray'a; üst düzey İtalyan hocaların, belki de şimdiye kadar Avrupa kupalarında en başarısız olmuş örneğini getirdiler.  Ne diyebilirm ki! Hayrını görsünler!

Türk Futbol Tarihinin en ofansif futbol ekolü Galatasaray; dünyanın en defansif zihniyetli hocalarından birine teslim edildi... Cimbom, cesaretle saldırmak yerine, korkuyla kendini savunmayı tercih edecektir bundan böyle... Evet, Mancini'nin takımı, Terim'inkinden çok daha az gol yer ama; az gol yemek bakalım Süper Lig'de kaç ekstra puan kazandırabilecek Galatasaray'a?

Bu sezon, Türkiye Süper Ligi'ni, en çok gol atan takım şampiyon bitirecek çünkü. Benden söylemesi... Herkesin haberi olsun!

Ancak çok yüksek bütçeli takımlarla başarılı olabilen Mancini; bakalım bu Galatasaray'la neler yapabilecek?

Mancini'nin çalıştırdığı her takımda Fatih Terim de en az onun kadar başarılı olurdu. Buna kalıbımı basarım.

Fatih Terim'in Galatasaray'ında Mancini neyi ne kadar başarabilecek? Asıl önemli olan bu.

Görelim bakalım, Mancini ne kadar büyük bir hocaymış! Fatih Terim kadar olmadığı kesin de!...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..