Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
İyi Manzaralar
 

Manzaranın alası......

Antalya da Eylül ayında oto kros yarışmaları düzenleniyor.

Bu oto kros yarışma güzergahını merak ettiğim için gidip, yerinde görmek istedim. Güzergah Kumluca ilçesi, Altınyaka köyünün içinden sola sapıyor, oradan Sedir Ormanları arasından geçerek, Ulupınar ile Tekirova arasındaki Beecik köyünden, Kumluca Finike yoluna iniyor.

Altınyaka köyünden sonra, Sedir Ormanı içerisinden giderken, tepede bulunan Orman Gözetleme kulesi dikkatimi çekti ve şuraya uğrayıp, çevreyi seyredelim diyerek, birlikte olduğumuz kişileri tepeye yönelttim. Tepeye tırmanıp, tam zirveye vardığımızda, "Hani o iyi manzaralar" varya, alası ile karşılaştık. Zirveden baktığında; aşağıda deniz sahilinde, Finike, Kumluca ilçeleri, Seralar, Camlar, Portakal ağaçları, Orman içindekti Alakır Çayı üzerine kurulu Karacaören Barajı, manzaranın seyrine doyum olmuyor.

Kısa bir süre sonra, bulunduğumuz yerin aşağısını bulut kapladı. Sanki bulutların üzerinde dolaşıyoruz. Manzaranın güzelliğine dalıp, saatlerin nasıl geçtiğini anlamadık bile.

O günden sonra her yaz belli bir grubumuzla, bu manzarayı seyretmek için gidiyoruz. Yerli çok az, yabancılar ise en az 50 araba ile günlük bu manzarayı izlemeye geliyor.

Ha kimse, parası ile bir hizmet alabileceğini zannetmesin. Öyle bir yer yok. Herkes herşeyini kendisi götürsün. Değişik hizmetlerden yararlanmak isteyenlerde, 1000m. kadar aşağıda bulunan Göllü isimli Türkmen Yaylasına giderek ihtiyacını karşılayabilirler. Yayla sakinleri çok misafirperlerdir.
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..