Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Marka Şehir Adana için Gençlik buluşuyor !

Marka Şehir Adana için Gençlik buluşuyor !
 

Eminim ki bu makalenin tamamını okumadan önce atılan şu başlığı dahi okumak birçoğunuzun kafasında merak ve birçoğunuzun kalbinde ciddi bir biçimde hissedilen bir heyecan uyandırmıştır.

Evet! Yanlış duymadınız ve duyduklarınıza da inanabilirsiniz.

“Marka şehir Adana için gençlik buluşuyor!”sloganı özverili ve tamamen gönüllü bir çalışmanın sadece küçük bir sonucu. Belki de yapılacak olan daha büyük çalışmaların bir başlangıcı.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak Nisan 2011’de tamamen gönüllü genç arkadaşlarımızdan oluşan ekibimizle yapmış olduğumuz “Adana Gençlik Anketi” sonuçları doğrultusunda Adana Gençliği’nin profilini gözler önüne sermiştik. Bu anket sonucunda çeşitli konularda veriler elde edip 13 Ekim 2012 tarihinde tamamen genç katılımcılardan oluşacak olan “Adana Gençlik Çalıştayı” yapmak için özverinin belki de en büyük göstergesi olan bu yolda, tamamen gönüllü arkadaşlarımızla hummalı bir çalışmanın içerisine girdik.

Bu çalıştay doğrultusunda, “Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Siyasete Gençliğin Katılımı” ile “Nasıl bir şehirde yaşamak istersiniz?” konuları üzerine yoğunlaşılarak katılım gösterecek olan gençlerin bu alanlarda beliren sorunlara çözüm üretmeleri amaçlanmaktadır. Bu konuların seçilmesinde yapmış olduğumuz anket sonucunda Adana Gençliği’nin sivil toplum kuruluşlarına katılım oranının düşük olması ve bu alanda çözümler üretebildiğimiz takdirde uygulama alanının daha kolay olması bizler için yol gösterici olmuştur. Nasıl bir şehirde yaşamak istersiniz? sorusuna verilecek yanıtlar ise gençlerin şehrimizde olması gerektiğini düşündükleri şeyleri ortaya koyacak ve bu sonuçlar da bir nevi yaşadığımız kentin eksikliklerini genç bir bakış ile görmemizi sağlayacaktır.

Bu çalıştay, yaşadığı kente ve kendi sorunlarına duyarlı olan her genç için çözüm üretme noktasında belki de ciddi ve büyük bir fırsattır. Bu süreç paralelinde, gençler belirlenen konular dâhilinde kendi sorunlarını kendileri belirlemekle kalmayacak, bu sorunların çözüm önerilerini de kendileri üreteceklerdir. Tartışılan bu konular dâhilinde üretilecek olan çözüm önerileri, yine Gençlik Meclisimiz tarafından analiz edildikten sonra kitaplaştırılarak bu alanda oluşan eser, ciddi bir kaynak teşkil edecek ve belki de bu alanda yapılacak olan bu çalışma diğer kentlerimize örnek olacaktır. Bu kaynak, ilgili birimlere sunularak bu çözüm önerilerinin uygulama alanında hayat bulması adına da gerekli adımlar atılacaktır.

13 Ekim 2012 tarihi, gençlerin katılımı ile gerçekleşecek olan bu çalıştayda ortaya çıkacak sonuçlar itibariyle çok önemli bir tarih. Yapılması gereken tek şey, ilgili birimlerden en gencine kadar bu çalıştaya gereken önemin verilerek sürecin en iyi şekilde ilerlemesine katkıda bulunmaktır.

Marka şehir Adana için 13 Ekim 2012 tarihinde buluşmak dileğiyle… 

 
Toplam blog
: 102
: 1428
Kayıt tarihi
: 24.06.11
 
 

Çukurova Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. 8 Nisan 1987 doğumluyum ve Adana'da Seyhan ilçesin..