Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Mate çayı...

Mate çayı...
 

resim http://tr.wikipedia.org/wiki/Yerba_mate


Bu hafta sabahtan akşama kadar okuldayım. Öğleye kadar seminerimiz var, öğleden sonra da ders. Öğle arasında dışarıdan yemek yediğimiz için kilolara kilo katmakla meşguluz. Doğal olarak kilo verme arayışları hızlandı. Selahattin Duman'ın dediği gibi ye pideleri, mantıları, yanında diyet kola iç, zayıflamaya bir katkısı olmuyor. Bu nedenle öğretmenler arasında hızla yayılan mate çayıyla zayıflamadan bahsedeceğim. Henüz almış ve denemiş değilim. Araştırmalarım devam ediyor. Bu arada duyan, kullanan varsa belki tecrübelerinden yararlanırız diye yazıyorum.

Bir arkadaşım ve onun okuldan arkadaşları kullanıyorlar. Arkadaşımın kilosu üç haneli rakamlarda, 3 kg verdiğini söyledi. Ben gördüğümde çaya başlayalı henüz çok olmamıştı. İnternette yaptığım araştırmada da, haftada 1 kg verildiği yazıyor. Bu hafta bitsin, ben de başlamayı düşünüyorum. 3-4 hafta içip, haftada 1kg verirsem zaten ben normal kiloma dönmüş olacağım.

http://www.doga.com/tr/pro_1_7.asp adresinden aldığım bilgiye göre;

Yağ Yakan Bitkisel Çay

Yararları
Mate içerdiği antioksidanlar ile birlikte vücuda yararlı birçok vitamin ve minerali de bünyesinde barındırıyor. Bu bitki hakkındaki araştırmalar, Mate'nin 196 değişik etken madde içerdiğini gösteriyor. Mate'nin etken maddesi olan "matein", kafein benzeri özelliklere sahip olmasına karşın, vücut üzerindeki canlandırıcı etkisi çok daha farklı. Matein, enerjiye ihtiyacı olan bünyeyi, kafeinin yarattığı sinirlilik halini yaratmadan uyararak canlandırmakta, daha uzun süreli ve kalıcı olan bu etki sayesinde de zihinsel ve bedensel aktiviteyi artırmakta. Bu yönüyle Mate, hareketli bir yaşam süren kişiler için, sağlıklarını riske etmeden tüketebilecekleri doğal bir enerji kaynağı. Sadece Mate bitkisinde bulunan theophylline ve kakaodaki gibi kasları hareketlendiren theobromine içerdiğinden, cinsel arzuyu artırıyor, enerji veriyor. Üstelik insanı rahatlatan hoş aromasının yanında, açlık hissini azaltan bir etkiye de sahip.


Ayrıca başka bir sitede günde 4 fincandan fazla içilmemesi ve emziren annelerin içmemesi öneriliyordu. Bu bilgilerden en önemlisi bence açlık hissini bastırması. Arkadaşım da atıştırma saatlerinde açlık hissetmediğini söylemişti. Kendi kendine yemeği kesemeyenler için bir umut ışığı olabilir.

 
Toplam blog
: 111
: 5210
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

1997 yılında öğretmenliğe başlamış bir mühendisim. Bir oğlum var. Çocukları ve yaşamı seviyorum. ..