Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Blog
 

MB sitesi üzerine bir değerlendirme ve öneriler

MB sitesi üzerine bir değerlendirme ve öneriler
 

MB Sitesinin Blog kategorisine yazmak önceleri avantajlıydı. Sayın Ümit Beyin de sözünü ettiği gibi yazılarımız orada bir kaç gün kalır ve epey okuyan olurdu. Ama şimdi buyazıyı yazarken de biliyorum ki pusudakiler hemen 5-10 yazı gönderip bu yazıyı arka sayfalara atacaklardır. Bu kaygıyı taşımakla birlikte bazı konulara şöyle bir el atmamın gerektiği üzerine kendimi vazifeli saydım.

1-Öncelikle bu pusudakiler beni olduğu kadar onlarca blog yazarının hakkını yiyor. Şu anda bu blogu yazarken çok yazan arkadaşlardan birinin yazısı hem sol köşede üstte yer alıyor hem de sağdaki blog köşesinde köşeyi kapmış. Hem sağdan vuruyorlar hem sağdan. Yeter artık ya Allahaşkına!

2-1 gün içinde 85 blog yazılır mı Allahaşkına? Yazılsa bile yayına alınır mı? MB Sitesi bu kadar düştü mü? Bu kadar cılkı çıkar mı? Allahtan ben yazmamıştım o günler. Yazan arkadaşların emeğine yazık. Umarım bu arkadaşın pili bitmiştir de rahatlarız artık.

3-Bu işe bir son vermek lazım. Günde en fazla 3 blog ve en az 6 şar saat arayla. Herkes istediği kadar yazmakta özgür ama yüzlerce yazarak başkalarının yani bizim yazma ve yayında kalma özgürlüğümüze kimsenin müdahale etme özgürlüğü yoktur ve olamaz. Ayıptır günahtır. Bu sınırlama mutlaka yapılmalıdır diye öneriyorum sayın editörlere.

4-Kin, nefret, husumet besleyen; kendileri iki satırı zor bir araya getiren bazılarının çocukca yorumları yaparak ciddi anlamda yazanları taciz etmelerine engel olunmalıdır.

5-Bazı arkadaşların önerdiği Blog Gazetesi çıkarma fikrini destekliyorum. Ancak ayrı bir gazete olarak değil Milliyet Pazar içerisinde şimdilik haftada ya da 15 günde 2 sayfa ayrılmalıdır. Editörlerin seçecegi yazılardan burada yayınlanması olaya ciddiyet kazandıracaktır.

6- Milliyet Gazetesinde ve eklerinde yazan yazarların haftada 1 veya 2 gün köşeleri boş kalmaktadır. Bu yazarların yazmadıkları günlerde, bloglardan seçilecek yazılar bu yazarların köşelerinde yayınlanabilir. Her yazar binlerce yazıyı okuyamayacağı için "Editörden Öneriler" bölümüne alınan yazılardan gazetedeki yazarlara sunulur. Ve her yazar yazmadığı gün hangi blog yazarının yazının alacağına kendi karar verebilir. Ayda bir olsa güzel olur.

7- Bloglarını kitaplaştırmak isteyen arkadaşlar kategoriler halinde kitap çıkarırlarsa daha etkili olur diye düşünüyorum.
Örneğin felsefe kategorisinden yazan 10 arkadaş toplanıp çıkarabilir. Ya da psikoloji, sanat, edebiyat-şiir, çocuk, beslenme vs. Kim hangi kategoriden ağırlıklı yazıyorsa o alanda çıkacak bir kitapta ama 10 kişiyi geçmeyecek şekilde kitap çıkarmalıdır. Aksi taktirde 300-400 yazarlık kitaplar okunmayacağı gibi , etkili de olunmayacaktır. Bence en güzeli bu işi Milliyet'in yapmasıdır. Seçme yazılardan oluşan bir kitap daha etkili olacaktır.

8- MB Sitesine yeni katılan çok sayıda arkadaş var. Giderek büyüyoruz. Bu büyümeyi kaliteyi arttırarak sağlarsak olumlu bir güç elde ederiz. Yoksa karmaşaya gider ve kaos oluşur. Bu nedenle Milliyet'in bize sunduğu bu olanağı sevgi, saygı ve estetik anlayışları ön plana alarak değerlendirelim. Bu köşeler insan kalitesini yükselten yerler olmalıdır.

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..