Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

MB yazanlarının Ağva buluşması

MB yazanlarının Ağva buluşması
 

MB  İstanbul bahar buluşmalarının üçüncüsü, Beyoğlu ve Ballıkayalar’dan sonra Karadeniz’in şirin bir sahil kasabası olan Ağva’da gerçekleşti. Sevgili Sema Şener yine kusursuz bir organizasyonla yazın hayatına gönül verenleri güzel bir günde Ağva’da güzel bir mekanda buluşturdu.

İstanbul’un değişik noktalarından gelerek bir noktada buluşan biz Milliyet Blog yazanları ve dostları ve İzmir’den gelerek bize katılmayı arzu eden özel misafirimiz sevgili Ayşen Arslangiray Kura ile hep birlikte ve gerçek bir sevgi çemberi içinde muhteşem iki gün geçirdik. Ve dostluk halkalarına yeni dostlar ekleyerek, yolunun sevgiden geçtiği herkesin bir gün bir yerde buluşabileceğini ispatladık.

Dostluk kavramının içinin boşaltıldığı, hasetliklerin tavan yaptığı, dost nasıl kaybedilir düşüncesine kafa yorulduğu, sahte naylon dostlukların dünyamızda yarattığı hasarların onarılamadığı bir dünyada, çıkarsız, saf ilişkilere dayanan arkadaşlıkların daha da sağlamlaştırılmasının planlarını yaptık.

Oluşan arkadaşlık ilişkilerinin daha da pekişmesini sağlayan bu dostluk halkalarına yeni dostlar eklenmesini arzu ettik. Zaten eğer inancınız varsa, aranızda sevgi ve saygı birinci planda geliyorsa, elbette ki dostluk arkasından gelecektir ve bu kaçınılmazdır. Süreklilik yarattığımız bu buluşmalarda arkadaşlık adına çıtanın gittikçe daha da yükseldiği, aramızda oluşan iyi etkileşimlerden ve sinerjiden belliydi. Bunu hep birlikte hissettik.

25 Mayıs Cumartesi günü sabahı güzel bir güne uyandık. Parlayan güneş önümüzdeki bu iki günün güzel geçeceğinin haberini veriyordu. Üsküdar iskelesinde buluşup yola çıktıktan sonra girişilen sohbetlerle yolun nasıl geçtiğini anlamadan kendimizi Ağva’da bulduk.

Bir gece konaklayacağımız otelimize gitmeden önce Kilimli Koyu’na uğradık. Kilimli koyu Karadeniz’in saklı cennet köşelerinden biri. Sahilinde yürüyüşler, kayalara tırmanışlar ve bol bol güzel fotoğraf çekimlerinden sonra mekanımıza vardık.

Ağva, Karadeniz’e karışan Göksu ve Yeşilçay nehirleri arasında kurulmuş, kusursuz ve huzurlu doğası ve temiz havası ile şirin mi şirin bir sahil kasabası. Adı Latincede “iki dere arasına kurulmuş köy ve su” anlamına geliyormuş. Bir yanda tıpkı adı gibi Yeşilçay, bir yanda Göksu bir yanda altın rengi kumlarıyla Karadeniz’in sahili, şanslı bir yeryüzü cenneti.

Yeşilçay kıyısında öğle yemeği, Göksu kenarında konakladığımız tesisteki sohbetlerimiz, nehirde bisiklet gezileri, çevre yürüyüşleri ile bezenen gün, aynı tesisteki süper bir akşam yemeği ile final yaptı. Canlı müzikle doruğa ulaşan eğlence, hep birlikte söylenilen şarkılar, türküler, şiirler derken vaktin nasıl geçtiğini bilemedik.

Pazar günü dönüşte uğradığımız Kadırga koyu da başka bir güzellikti. Traverten şeklindeki kayalardan oluşmuş yapısıyla büyüleyici bir manzarası vardı.

Bu mutlu ve güzel geçen buluşmayı sağlayan ve bu uğurda yorulan sevgili Sema Şener’e emekleri için teşekkürler ederken, tüm arkadaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum. Ve bir dahaki randevuda buluşmak üzere diyorum.

 

Şükran Demirtaş

 
Toplam blog
: 249
: 3042
Kayıt tarihi
: 19.03.11
 
 

Doğup büyüdüğüm şehirde, İstanbul'da yaşıyorum. Emekliyim. Gezmeyi, görmeyi, keşfetmeyi sevdiğim ..