Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '09

 
Kategori
Spor Eğitimi
 

MEB, Beden Eğitimi Ders Saatini Azaltmamış!!!

İşte ders sayısının azaltıldığının ispatı.


İlköğretim okullarında 2005 ten önce ders sayısı tüm sınıflarda 2 saat idi. Yani 1 şubelik okulda I. kademe 10, II. Kademede ise 6 saat beden eğitimi dersi vardı. Toplam 16 saat beden eğitimi dersi vardı.

2005'teki düzenleme ile tüm sınıflarda 1 saate indi. Daha sonra yine bu şekilde haksızlığımızı dile getirdik. MEB bize acı bağışlar gibi sadece I. Kademedeki ders saatlerini tekrardan 2'ye çıkarttı. Böylelikle 1 şubelik okulda I. kademe 10 saat, II. Kademede ise 3 saat beden eğitimi dersi oldu.


Orta Öğretim Kurumlarında 2005 ten önce ders sayısı 9. sınıflarda zorunlu 2 saat, 10. 11. ve 12. sınıflarda ise 2 saat seçmeli idi. Böylelikle bir şubelik okulda 8 saat beden eğitimi dersi vardı.

Yeni düzenlemeden sonra 9. sınıflarda yine zorunlu 2 saat, 10.11. ve 12. sınıflarda ise 1 saat zorunlu olup seçmeli dersten kaldırılmıştır. Şimdi ise bir şubelik okulda 5 saat beden eğitimi dersi oldu.

İşte hesaplar yukarıda. MEB yaptığı açıklamada 10.11.12. sınıflarda beden eğitimi dersi verilmediğini zannetmiş galiba. O yüzden sadece 9. sınıfları almış kendini haklı göstermek için.


Amacımız para olsaydı, ders saatlerimiz 15 saat yada altına, "Dersime girerim, yan gelir yatarım" derdik. Ne de olsa maaşımız yatıyor. Bundan iyisi Şam'da kayısı!!!

Ama öyle değil sevgili meslektaşlarım. Biz bu uygulama ile çocuklarımızı cezalandırıyoruz, ülkemizde sporun değerini azaltıyoruz. İnsanlarımızın sosyalleşmesini, deşarj olmasını engelliyoruz. Eğitim küçük yaşta başlar, bir binanın temelleri ne kadar sağlam olursa depreme karşıda o kadar dayanıklı olur.

Bakın görüyorsunuz olimpiyatlardaki başarısızlığı, bakın görüyorsunuz Dünya kupasına başarısızlığımızı, Dünya kupasına yada avrupa kupasına kaç kez gittik. Bazılarınız şu şekilde düşünebilir: "yav sadece sizinlemi bu iş oluyor, spor okulu, antrenmanı vs." Hayır güzel kardeşim elbetteki bizimle oluyor. Eğer biz bu çocukları küçük yaşlarda spora teşvik etmesezsek, onları yönlendirmezsek kimse bu değerleri göremez. Bu değerler sadece ve sadece okulun ilk çağlarında görülür. Sonradan keşvedilemez. Siz hiç gördünüzmü 25 den sonra yıldız olan bir sporcu! Çok nadirdir değil mi? Ama bir Emre, bir Arda kaç yaşında yıldız oldular. Barcelona, Mancester United, Real Madrid gibi takımlar küçük yıldızlara yüksek rakamlar sayıp, eğitimlerini vs. herşeylerini karşılayıp onları alt yapılarına alıyorlar. Peki bunları kim yapıyor oralarda! Tabiki Beden eğitimi Öğrtmenleri. Çünkü oralarda Beden Eğitimi dersinin önemini anlamışlar. Elbetteki her dönem Dünya Kuıpasına Katılırlar, Avrupra Kupasına, Olimpiyatlara. Şimdi elimizi başımıza koyup düşünme zamanıdır.

Bizler çocuklarımıza sporu sevdirip, ülkemizde spor değerini yükseltmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız, yapmayada devam edeceğiz.

Sevgiyle kalın.

Kerem BALYEMEZ
webkerem@hotmil.com

http://www.bedenegitimi.gen.tr/yazar.asp?yaziID=3796

 
Toplam blog
: 6
: 1034
Kayıt tarihi
: 12.10.09
 
 

Avşar İÖO / Konya Beden Eğitimi Öğretmeni 2003'te Niğde Üniversitesi AKSARAY BESYO Bölümünden mez..