- Kategori
- Güncel
Meclise meydan okuma

Merhum Bülent Ecevit, Merve Kavakçı’ya karşı, meclisteki tepkilerini gösterirken şu ifadeyi kullanmışlardı: “Bu, devlete ve meclise bir meydan okumadır” demişti. Peki, şimdi soralım; bugün CHP’nin çıkışı devlete karşı bir meydan okuma değil midir? AKP’liler de azıcık akıl olsa bunu çıkıp açıkça ifade ederlerdi.
CHP’nin en öneli ismi olan ve bir anayasa profesörü olan Prof. Dr. Sn. Süheyl BATUM bile açıkça söylüyor ki; bu kişiler için, “anayasaya göre hüküm açıktır, kesinlikle serbest kalamazlar” diye. Peki, şimdi bu çırpınış nedir?
Bu çırpınış Sn. Kılıçtaroğlu’nun kriz çıkartıp parti içindeki koltuğunu korumak ve Ergenekon örgütünün desteğini arkasına almak mıdır yoksa? Sn. Deniz Baykal olsaydı bu işi böyle yapmazdı.