Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '15

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir dizisine veda ederken Ece Yörenç de ekrana veda etti

Medcezir dizisine veda ederken Ece Yörenç de ekrana veda etti
 

Bazı vedalar vardır ki bilirsiniz geri dönecek, oysa bazı vedalar hiç gelmeyeceklerin ardından son bakıştır. 2 sezon Cuma akşamlarının rengarenk ekranına bakışımızın son anıydı! Karşılıklı sevgi ve saygı ile ilmek ilmek dokunmuş anlardı bunlar. Ay Yapım, Medcezir dizisine ne kadar emek gösterdiyse, sevenler de bu emeğin hakkını vermeye çalıştı. Uzun süredir bir dizi finali izleyenlerin kalbinin istediği yönde gelişti ve mutlu son ile bitti. Bravo Ece Yörenç, gene yaptın yapacağını! Üzmeden, kırmadan, neşe içinde bir mutlu son yazdın, oysa son bölüm içerisinde yok yoktu! Entrikanın dibini bulan, kan gövdeyi götüren sahnelerin sonuna muazzam bir veda iliştirdin ki biz artık sadece “Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine” durumunda Mira- Yaman aşkını hatırlayacağız. Ama asıl ekrana veda edenin ki bir süre için de olsa sen olduğunu bilmek içimi burktu. Her yazdığı dizinin olay olduğunu düşünürsek (“Yaprak Dökümü”, “Aşk-ı Memnu”, “Fatmagül’ün Suçu Ne?”, “Kuzey Güney” ) sektör için, izleyenler için büyük acı oldu. Bu sürenin uzun olacağını dile getiren Ece Yörenç, tekrar geleceğini ifade etmeyi unutmadı ama biz bu ayrılığı zor kabulleneceğiz!

Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’nın çift olarak ekranda birlikte görünmelerini sevmeyenler var ama bence iyi bir çift oldular. Gözlerinden akan aşk rüzgarı salonun bir ucunda koltuğumuzda buldu bizleri. Bu konuda yazdığım yazıları takip ettiyseniz her ikisinin de oyunculuk performanslarını çok beğendiğimi fark edeceksinizdir. Sektörün altın harflerle yazılmış projesi bize; şahane bir yönetmen: Ali Bilgin, çirkin olmaktan korkmayan bir kadın star: Serenay Sarıkaya, romantik görüntüsünün altındaki hırçın çocuğu bize tanıtan: Çağatay Ulusoy, tek başına da şahaneler yazabilecek bir senarist: Ece Yörenç, memleketimin her kesiminden bir delikanlı olabileceğini kanıtlayan: Taner Ölmez, kadınca duruşun zarafetini gördüğümüz: Mine Tugay, uç noktaların kraliçesi olurken bile güzelliğinin gücünü gösteren: Defne Kayalar, her role girebileceğini gösteren yakışıklı: Metin Akdülger ve….kazandırdı. ( Adını yazdığım pek çok oyuncuların bloğumda kişisel olarak rol irdeleme yazılarını da arşivden bulabilirsiniz.)

Unutulmazlardan en önemlisi şarkılar oldu benim için, şimdi tüm şarkılar öksüz kaldı! Yaman ve Mira’nın gözlerinden fırlayan aşk ışığına eşlik eden bu parçaların albüm yapılmasını çok isterim doğrusu. Şarkı söylemek onlara yakışıyor, dinlemek de bize!

Ekranın en renkli, en gösterişli, en modern görüntülü, en önemli isimleri sektöre kazandırmış dizi olarak geçmişe bıraktığım Medcezir, efsaneler arasında yerini aldı, ama gün geçtikçe daha çok söz edilecek pek çok yüz ve isimi de sektöre kazandırdı. Şimdi söyleyin bana “bu önemli işi nasıl unutabilirim? ”.

Hayatta hafızalardan silinmemeniz dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

 eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..