Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '22

 
Kategori
Müzik
 

MEHMET AKİF TUNA

İzmir'in Kaderimin Efendisi Yayında!   
 
Mehmet Akif Tuna'nın söz, müzik ve  aranjesi kendisine ait olan “Kaderimin Efendisi” isimli yeni tekli çalışması ve klibi  DMC  etiketi ile  10 Şubat'ta   tüm dijital platformlarda  yayınlandı. Klibinin yönetmenliğini Eyüp Akdeniz yaptı. 4K formatında çekildi. Klipte Mehmet Akif Tuna'ya dansçılar eşlik etti.  Aslan burcu olan Tuna" Her aslanın gönlünde tabii ki  başkenti Ankara yatar" sözünden yola çıkarak, klibin çekimlerini çocukluğunun geçtiği Ankara'da gerçekleştirdi. Bugüne kadar Ebru Gündeş, Harun Kolçak, Aslı Hünel gibi bir çok sanatçıyla çalışan Mehmet Akif Tuna "Kaderimin Efendisi" şarkısını pandemi döneminde yaptı. İzmir'de yaşayan Mehmet Akif Tuna, besteci, söz yazarı, aranjör, tenör vokal  ve yönetmen  olarak müzik dünyasında yer almaktadır. Piyano, ud, gitar, bas gitar, perküsyon, bateri kullandığı enstrümanlar dır. Notis yeteneği ile fark yaratmaktadır. Ailesinin mesleği sebebi ile birçok şehir ve ülkede yaşadı. Mehmet Akif Tuna,  31 Temmuz, Erzurum / Aşkale’de doğdu. Müzik eğitimine 7 yaşında Ankara’da  piyano ve  nota dersleri alarak başladı. Eğitim hayatına Belçika’da Commune D’uccle Educations et Enseignement & Centre Scolaire De Ma Campagne okullarında batı müziği, piyano, nota ve gitar dersleri alarak devam etti. Belçika / Brüksel’de  Türk Restoran, bar ve kulüplerinde sahne alarak Brüksel’in sevilen yüzü ve sesi oldu. Bakü’de Sanatlar ve Medeniyetler Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde eğitim aldı.  İstanbul SAE Institute'de ve  Point Bank Music School’da Müzik Prodüksiyon, ses mühendisliği eğitimini aldı. Müzik eğitimine polifonik, opera , şan eğitimi, müzik kompozisyonu, jazz harmonizasyon, kompozisyon eğitimlerini  Gökçen Koray'dan alarak devam etti. TRT İstanbul Radyo ve Televizyonu Evrensel Müzik Gençlik Korosunda tenör vokal olarak görev aldı. Bilişim teknolojileri ,Web & Grafik Tasarım eğitimleri alarak eğitim hayatını taçlandırdı. Türk Musikisine olan ilgisi üzerine  değerli müzisyen, Şef  Doç. Dr. Hanefi Özbek’ten  Türk Musikisi, şan, makam ve ud eğitimi aldı. Üsküdar Musiki Cemiyetinde Klasik Türk Müziğinin saygın ustalarından feyiz alarak, çalışmalarına devam etti. Kültür Bakanlığı bünyesinde ve birçok platformlarda  musiki konserleri gerçekleştirdi.1994 senesinde aranjörlüğünü yaptığı söz-müzik ve bestesi kendisine ait olan Şahin Özer etiketli  ''Bir Hevesmiş’' isimli ilk solo albümüyle müzik sektöründe yerini aldı. Yaşar Kekeva Plakçılık etiketi ile 1996 yılında ikinci albümü "Duygularımın Yağmuru" yayınlandı. Albümde yer alan "Zalimkar" isimli şarkısıyla müzik listelerinde ilk sıralarda yer alarak adından söz ettirdi. 2012  yılında Türküola Müzik Yapım etiketi ile "Kokoş Mademoiselle" , 2016'da  A1 Müzik Yapım etiketi ile  "Gece Öpücüğüm" ,  2018'de  Avrupa Müzik etiketi ile "Kutsal & Aşk Yakar" isimli albümleri yayınlandı. 
Aranjör ve besteci kimliği ile geçmişten günümüze çalışmalarının bazıları: 
 Klip Müzik -Marşandiz International  Müzik Direktörlüğü  1998     
Ebru Gündeş  Affet Beni  Film Müziği - Söz, Müzik, Aranjör 1999 
Prestij Müzik - Sistem Müzik’te Müzik Direktörlüğü 2002 - 2003 
Bay X-  Sana Değmez  - Beste 1996 
Uhde Seçil - Ayrılık Olmaz - Beste  1996  
Metin Arolat-  Sensiz Olmadı - Söz, Müzik 1999  
Harun Kolçak - Uslandım Anne - Beste 2000 
Aslı Hünel - Paylaşamam - Beste ve Aranjör 2003                                                                                           İbrahim Erkal & Pınar Dilşeker - Nar Tanesi - Aranjör 2004                                                             Selahattin Alpay 30.Yıl Albüm - Zalım Ey Remix - Aranjör (2020)        
 DMC  etiketi ile, 10.Şubat'ta  söz, müzik, aranjesi kendisine ait olan “Kaderimin Efendisi” isimli yeni tekli çalışması tüm dijital platformlarda yayınlandı.  4K tekniğiyle çekilen klibi de şu anda yayında...
Saygılarımla...
Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...
Kıvanç Terzioğlu
 
Toplam blog
: 165
: 88
Kayıt tarihi
: 01.02.18
 
 

25 Mayıs İstanbul Doğumlu. Film-San Vakfı Müdürü & Gazeteci & Köşe Yazarı & Yazar & Sanat Yönetme..