Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '15

 
Kategori
Deneme
 

Mektup

Mektup
 

Sepet sepet yumurta, sakın beni unutma, unutursan küserim mektubumu keserim


"Tüfenk icad oldu mertlik bozuldu..."
"Çoook çoook eski zamanlardı, ben çok küçüktüm, O zaman Sovyetler Birliği diye bir ülkeler topluluğu vardı, Berlin Duvarı henüz yıkılmamıştı, Reha Muhtar' ın sık sık Atina' dan bildirdiği zamanlardı hatta tam da bildiremez telefon hattı hep düşerdi yavrum..Mektup diye bir şey vardı..." Böyle anlatırız artık çocuklarımıza...
Şaka bir yana sanki 2000' li yıllara kadar her şey normaldi, sonra sonra unuttuk biz bu işleri...
Teknolojimiz hızla gelişti değerlerimiz bozuldu, geride bıraktık bir çok güzel ve de içten temiz duygularımızı.Uzaktaki teyzemize, Alamanya'daki amcamıza , askerdeki abimize, ne çok yazdık.
Yeni yıl yaklaşıyor kimler hazırladı bakalım ışıl ışıl yılbaşı kartlarını? Var mı hâla, rastladınız mı hiç? Yanına iki satırda mektup yazardık zarfa koyup pulu da bir güzel yalayıp yapıştırdık mı postalardık, kestane kebap acele cevap...Postacının gelişini gözlerdik.Ne güzeeellldiiii..
Ne güzel ne saf duygularla yazardık.Hadi hatırlayalım mı? Sizi biraz o zamanlarda gezdireyim mi? Okuyorsanız da kaçışınız yok artık (Yapçek bi şe yok :)) )

                                         Sevgili Arkadaşım
      Satırlarıma başlamadan önce evvela selam eder, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Arkadaşım nasılsın iyi misin? Sağlığın sıhhatin yerinde mi? İnşallah iyisindir, iyi olmanı Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.Sen de bizleri soracak olursan bizler Allah'a çok şükür iyiyiz.Yaramaz bi havadis var mı? Havalar nasıl? Buralar da biraz biraz soğumaya başladı.
     Senin ufaklık napıyor? Yürümeye başlamıştır her halde .Bizimki koşturup duruyor, kocaman oldu teyzesi. Kardeşin Selami ne napıyor? Askere gidecek diyordun, gittiyse inşallah sağ salim gelir.
Annen ve baban nasıllar iyiler mi? En son mektubunda biraz rahatsız diyordun, inşallah yaramaz bir durum yoktur.
Bizde işler iyi çok şükür..Az bir sıkıntı atlattık fakat şimdilerde güzel gidiyor.Bir telaş bir koşuşturma.Anlayacağın geçinip gidiyoruz işte..
Ha bu arada bizim kızı nişanladık yaza düğün edecekler. Enişte olacağı pek gözüm tutmadı ya inşallah iyi olur.
Hatçe teyzenler de iyi siz merak etmeyin arada bir uğrayıp hal hatır soruyorum.Bizim ufaklığı seviyor seninkinin yerine.Bayram amcada iyi sigarayı bırakalı pek bi sinirli kahveye gidip gelirken görüyorum arada.
Bayramda sizin oralara gezmeye gelmeyi düşünüyoruz Allah izin verirse yanınıza mutlaka uğrarız gelince:
      Neyse arkadaşım satırlarıma burada son verirken tekrar selam eder büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim sağlıcakla kalın..Kestane kebap acele cevap....
                                                                                                   Arkadaşın Emine


Yeni nesil bunun manevi anlamda yerini tutmayacak yazıya mesaj diyor, bir de çoğu kelimelerden seslileri atıyorlar. Yazıyorlar, daha çok Watsap vb. den; Slm, Nbyon?,Grşrz, falan gibi..Bayramlarda, yılbaşlarında, özel gün ve gecelerde artık mesaj atılıyor.Mesaj hafızası dolduğunda telefonunuz geçmiş gönderileri siliyor ya da siz kendiniz silmek durumunda kalıyorsunuz telefon hafızasını boşaltmak için..
Hatırlanabilirliği ya da hatırası kalıyor mu? Kalmıyor! Kuru bir yeni yıl mesajı ya da bayramınız kutlu olsun filan gibi, bir süre sonra silinip gidecek...
Yooook teknolojinin gelişmesi güzel bir şey, bakın ben buradan duygularımı sizlere aktarabiliyorum bu iyi ama en güzel değerlerimizin yok olması adına şahsen ben çok üzgünüm.
Hadi bu yılbaşında yazalım mı birer tebrik kartı, yanına iki satırda mektup sıkıştırıverelim, nasıl olur?Ne çok şaşırır ne çok sevinirler kimbilir muhatapları.Belki cevap bile yazarlar ne dersiniz?
((Amaaaannnnn şimdi git mektup kağıdı, zarfı ara bul. üşenmeden otur yaz da, bi de postanede sıra bekle, kim uğraşcek şindi demi...cık cık cık... )) Ben demedim valla..
Şuraya bir laf sıkıştırmadan bitiremeyeceğim "Benden de selam olsun Bolu Beyi'ne" :)))
Hadi Hoşcakalın...

 

 
Toplam blog
: 42
: 1010
Kayıt tarihi
: 04.03.15
 
 

Kimi susar, kimi çok konuşur, kimileri de yazar... Yazan olmayı, sevincimi, öfkemi, kavgamı, üzün..