Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '09

 
Kategori
Ankara
 

Melih Gökçek'in Ankarası

Melih Gökçek'in Ankarası
 

Bir söylenti midir yoksa gerçek mi bilemem Yahya Kemal milletvekili olarak Ankara 'da yaşamak zorunda kaldığında ona Ankara'nın nesini sevdiğini sormuşlar O da ''İstanbul'a dönüşlerini ''diye cevaplamış.

Ben de geçen hafta Ankara'da iken Yahya Kemal'i bu sözü nedeni ile çokça andım.Bir davet nedeni ile eşimle birlikte aracımızla gittik, sık gitmediğimiz için şehri fazla tanımıyoruz.Kaldığımız yerden davetli olduğumuz yere giderken eski bildiğimiz yolları takip ederek varmayı düşünüyorduk.Zaman zaman( İstanbul'da da olduğu gibi) trafik düzeni değiştirilmiş ama hiçbir uyarı olmadığı için çok zorlandık. Seçimlerde belediyeciliği konusunda kimseye söz söyletmeyen Melih Gökçek Ankara'ya kentin yabancısı olan hiçkimsenin gelme ihtimalini düşünemediği için mi yoksa büyük tabelanın maliyetli olacağını düşündüğü için mi bilinmez gerekli hiçbir yere tabela koymamıştı. Tabelalar bazan vardı ama yanlış yola girdikten sonra ancak görünebilecek büyüklükteydi. Trafik kurallarına tam uymayarak ancak gideceğimiz yere varabildik.

Anıt-Kabir ziyaret edilmeden Ankara'dan dönülmez diyerek Anıttepe'ye gittik.Girdiğimiz kapının çevresindeki kaldırımlar ve çevre düzenlemesi içler acısı bir haldeydi.Kadir Topbaş'ı beğenmediğim halde en azından yabancıların sıkça ziyaret ettiği yerler ile göz önündeki bölgelerin (Özellikle Atatürk Hava Limanının çevresi ve kente giriş yolları vs.) bakım temizlik ve çiçeklendirmesini önemser. İstanbul'da heryer çiçeklendirildiği için (bazı insanlar bunu gereksiz masraf olarak görüyorlar ama o kadar gereksiz ve haksız harcamanın içinde bana göre en olumlu çalışma) bunun kentin görünümünü ne kadar etkilediğinin farkına varamıyoruz.Yolları çiçeksiz Ankara'yı görünce sanırım İstanbul'a dönüşlerin sevinme nedenlerine bir tane daha eklenmiş oldu.

Ankara'da bazı bölgeler ışıklandırıldığı için gece daha güzel görünüyor tıpkı kar yağıp kentin pisliklerini kapatması gibi fakat bu da tam başarılamamış. T.B.M.Meclisinin arka tarafındaki caddenin dekoratif elektrik direklerinin bile ışıkları yanmıyordu.

Birgün ve bir gecede görebildiğim kadarı ile edindiğim izlenimler belki Ankaralılar için abartılı gelebilir fakat inanın insan karşılaştırma imkanına sahip olmayınca pek farkına varamıyor.Bir çok eksiği olan ve özellikle trafiği ile beni çileden çıkartan İstanbul kısa geziler yapan insanları Ankara gibi bunaltmıyor.En azından yer ve yön gösteren trafik işaretleri ile kentin yabancısına işkence çektirmiyor.

 
Toplam blog
: 23
: 685
Kayıt tarihi
: 27.10.06
 
 

Evli, üç çocukluyum. Hukuk mezunuyum. Kitap okumak müzik dinlemek ve yapabildiğim kadar el sanatları..