Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Melisa çayına ne dersin?

Melisa çayına ne dersin?
 

Melisa çayına ne dersin?


Sakin olmak mı? Çok zor.

Bu hayat koşullarında, kargaşada, böyle bir düzende… Herkes kendi halinde.

Şimdi saymaya başlasam, “Ne kadar olumsuz bir insan!” dersiniz belki, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı. Yok yok saymam, sayarsam nasıl biter? Kiminin işi yoğundur, kimi hastalıklarla uğraşıyordur bu bile o kişiye yeter sadece, bazısı aşıktır, bir diğeri ev geçindirmeye çalışıyordur, üniversite sınavına hazırlanan bir çocuk için sadece tek sorunu dersleri ve sınavlarıdır. Küçümsemeyelim herkesin stresi ve siniri kendine göre öyle büyük ki.

Psikolojiye dair bilgim yok, hadi gelelim benim ilgi alanıma.

Melisa çayı, nane familyasından gelen bir bitki. Her bitkide olduğu gibi bir çok yarara sahip ama ben klişeleşmiş şekilde uzunca yarar saymaktan hoşlanmıyorum, birkaçından bahsedeyim bunu size farkettireyim, araştırın, işinize yarasın istiyorum.

Melisa çayı denince aklıma iki şey geliyor, stres ve uykusuzluk …

Eğer stresiniz fazlaysa, sinirli halleriniz bir türlü geçmek bilmiyorsa, aksi bir insansanız melisa çayını denemelisiniz. Bir sakinlik, aman bir tatlılıklar hissediyorsunuz. Uykusuzluk yaşıyorsanız da bir güzel uykunuzu alıyorsunuz.

Fakat her zaman dediğim gibi, " Her şey yerinde ve dozunda güzel . " Bu cümleyi her defasında söylemekten kaçınmıyorum çünkü milletçe “ saldırma ” özelliğine sahibiz. Bir şey iyiyse yararlıysa onu abartmamız gerekmiyor, lütfen dikkat edelim.

En önemlisi melisa çayını tüketecek olan biri ilaç kullanıyorsa buna çok dikkat etmelidir, ilaç etkileşimi yaşanabilir o halde melisa çayı tüketilmemelidir. Çocuklarda asla kullanılmamalı ve dediğim hususlara dikkat edilmelidir.

Bana bile etki eden bu çayı denemenizde fayda var.

Not: Adamı delirtip delirtip sonra da bu çaydan içirmeyin, yok öyle…   Sağlıkla kalın!

                                                                                  Gıda Mühendisi – Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..