Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme dikleştirme ameliyatı

Meme dikleştirme ameliyatı
 

Meme dikleştirme ameliyatları bütün kadınları ilgilendiren önemli bir konudur. Her kadın güzel görünmek ister. ve kadının güzelliğini öne çıkartan dişiliğini simgeleyen organ memenin de sarkık ve estetik olarak kötü görünmesi , kadınları meme dikleştirme ameliyatına merakını arttırmıştır. 
 
Meme dikleştirme Ameliyatları (Mastopexy) tüm dünyada estetik cerrahlar tarından yapılır ve ameliyat oldukça basittir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Mastopexy Ameliyatları tüm imkanlara sahip bir hastane de yapılması gereklidir. Meme dikleştirme demek yalnızca kelime anlamında ki gibi memenin yukarı kaldırılması anlamına gelmez. 
 
Meme birçok nedenden dolayı deforme olmuş olabilir. Bunlar doğum ve aşırı kilo alıp verme gibi durumlar bu meme sarkmalarının başında gelir. Bu arada tabiki yer çekimi… Yer çekimi memenin sarkmasını hızlandırır ve aslında asıl etkendir. 
 
Meme dikleştirme ameliyatları memenin hacmini düzeltmek amacı ile de yapılır. Bunlara meme toparlama ameliyatları da denir. Meme toparlama meme asimetsininin ayarı gibi işlemler bu ameliyat esnasında yapılır. Meme dikleştirme ameliyatları bazen de meme kasının altına konan silikonlar kullanarak ta yapılması gerekli durumları vardır. Bu durumlar meme derisinin daha gergin ve vücuda uygun meme ölçüleri memenin karşılamadığı durumlarda silikon konarak desteklenir.
 
Meme Dikleştirme ameliyatını her bayan olabilir. Göğüs hastalığı olan bayanların ameliyat öncesinde bazı tetkiler yaptırarak bu ameliyatı doktor ve hasta güvenliği için çok önemlidir. Hangi tetkilerin yapılması gerektiğini doktorunuzdan muayene esnasında öğrenebilirsiniz.
 
Meme dikleştirme ameliyatının sonuçları ;  meme dikleştirme ameliyatı olduktan sonra sizin ne beklediğinizi meme ölçülerinizin vücudunuza uyumu çok önemlidir. Bu denge kusursuz olmalı. Ameliyat öncesinde doktorunuzdan ne kadar büyüklükte meme istediğiniz ve ameliyat sonrası ne aldığınızı karşılaştırılmalıdır. 
 
Meme dikleştirme ameliyatları çok ağrılı ameliyatlar değildir. Hasta ameliyat sonrası bir gün hastanede kalır. Genelde kol hareketleri yaparken oluşan ağrılar ise verilen ilaçlarla en aza indirilir. Ameliyat sonrasında kişi fiziksel aktivitelerine kişiden kişiye değişmek suretiyle 30 gün içerisinde döner. Kişi iş yaşantısına da 2-3 gün içerisinde dönmesi uygundur. 
 
Ameliyat sonrası yapılması gerekenler hakkında daha detaylı bilgi için doktorumuz op dr ali mezdeği ile irtibata geçiniz. Ameliyat mutlaka genel anestezi altında yapılmalıdır. Ameliyat süresi ortalama 2,5 – 3 saattir. 
 
Meme dikleştirme ameliyatları sonrasında meme başında his kaybı eksikliği çok düşük bir ihtimaldir. Ameliyat sonrasında girilen yani ameliyat kesisi atılan yerde minik bir iz kalır. Bu iz ameliyat sonrasında iyi bakıldığında en aza iner.  Ameliyat izi gözle dikkatli bir şekilde bakılmadığı sürece görünmez. 
 
Meme dikleştirme ameliyatı sonrasında ne kadar iz kalacağı bu ameliyatı olmak isteyen bütün hastalarımızın ortak sorusudur. Bu ameliyatlar da hatta tüm cerrahi işlemlerde ameliyat kesisinin atıldığı yerde mutlaka az da olsa iz kalır. Bu azın en aza indiren doktor başarılı sayılır. 
 
Meme dikleştirme ameliyatı olan hastalarımızın en çok merak ettiği bir husus ise meme ameliyatı sonrası emzirme yeteneğinin ameliyat sonrasında kaybedilme riski. Bu konuda kesinlikle ve kesinlikle size garanti edebilirim  ki meme dikleştirme ameliyatı sonrasında hasta emzirme yeteneğini kaybetmez. Bunun sebebi ameliyat esnasında süt bezlerine veya süt kanallarına herhangi bir şekilde dokunulmadığıdır. Kişi Ameliyat olmamış gibi kendini düşünebilir.
 
Meme dikleştiem yani Mastopexy ameliyatları kesinlikle ölüm riski taşımaz. Ameliyat dünyada en sık yapılan ameliyatlar arasında olup, bu konu üzerine epey araştırmalar yapılmıştır. Ben op Dr Ali Mezdeği olarak meme ameliyatları hakkında özel araştırmalarım olmuştur ve bu ameliyatın herhangi bir ölüm riski yoktur.
 
Meme dikleştirme Mastopexy ameliyatlarını gönül rahatlığıyla olabilirsiniz.
 
Sağlıklı Günler Dilerim
 
Op Dr Ali Mezdeği 
 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..